Jorge Sampaoli
 Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
U NEMILOSTI

ARGENTINSKI IZBORNIK OLAKO ODBACIO DVIJE VELIKE ZVIJEZDE ZA SP? 'Nisam siguran koliko on može doprinijeti momčadi'

Piše: HinaObjavljeno: 23. ožujak 2018. 16:14

Zvijezde Serie A Paulo Dybala i Mauro Icardi u argentinskoj reprezentaciji mogli bi se susresti s neugodnim vijestima uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Prema zadnjim podacima, dva aduta mogla bi izostati i u prijateljskim utakmicama protiv Italije i Španjolske koje su na rasporedu u petak i u utorak.

Dok argentinski izbornik Jorge Sampaoli sastavlja momčad koja će igrati na SP-u u Rusiji za manje od tri mjeseca, Juventusova zvijezda Dybala i Interov Icardi tek čekaju hoće li vidjeti svoje ime na popisu.

"Trenutno nisam siguran koliko Dybala može pridonijeti momčadi. Morali smo evaluirati da li su drugi igrači u boljoj poziciji od njega ili ćemo trebati raditi na njegovoj igri kako bi se popravila", izjavio je Jorge Sampaoli.

Zagreb, 171016.
Stadion Maksimir.
Konferencija za medije FC Sevilla uoci sutrasnje utakmice 3. kola Lige prvaka skupine H izmedju GNK Dinamo i FC Sevilla.
Na fotografiji: trener Seville Jorge Sampaoli.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
Jorge Sampaoli

Bivši izbornik čileanske reprezentacije istaknuo je kako se ne radi o tome jesu li oni talentirani ili ne, već je glavno pitanje mogu li se priviknuti na nov sistem igre. Dok je Dybala zabio 21 gol za Juventus ove sezone, a Icardi 22 u 26 utakmica za Inter Milan, Sampaoli ističe kako je slučaj veoma sličan kod obojice.

Soccer Football - Champions League Round of 16 Second Leg - Tottenham Hotspur vs Juventus - Wembley Stadium, London, Britain - March 7, 2018   Juventus’ Paulo Dybala celebrates scoring their second goal                 Action Images via Reuters/John Sibley
Action Images via Reuters

"Moram gledati na dobrobit momčadi. Iako sam razradio teoriju s Icardijem, smatram da to nije moguće izvesti u tako kratkom roku. Ne odbacujem ga, ali kao trener Argentine moram se fokusirati na važnije stvari na terenu", rekao je Sampaoli.

Argentina je na SP u Rusiji u skupini D s Hrvatskom, Islandom i Nigerijom.

Linker
23. travanj 2024 11:38