Lautaro Martinez
 Photo by Miguel MEDINA / AFP / MIGUEL MEDINA AFP
ARGENTINAC NA NOU CAMPU?

BARCA NEĆE TROŠITI PREVIŠE JER NA LJETO SPREMA PRAVU SENZACIJU Katalonci kreću u rekonstrukciju, a prva želja koštat će ih više od 100 milijuna eura

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 13. veljača 2020. 22:47

Ousmane Demebele prošao je u utorak operacijski zahvat u finskom gradu Turkuu, te će izbivati s terena šest mjeseci. Čim liječnička komisija u Španjolskoj potvrdi tu težinu ozljede, Barcelona će moći zatražiti od Španjolskog saveza i La lige dopuštenje za dovođenjem novog igrača bez obzira što se tržište zatvorilo prije dva tjedna. U slučajevima kada se nogometaš ozlijedi na duže od pet mjeseci moguće je ishoditi dozvolu, te registrirati igrača izvan prijelaznog roka.

Francuski 22-godišnji reprezentativac često se ozlijeđivao od kada je u ljeto 2017. došao na Camp Nou iz Borussije Dortmund, a sada će propustiti ostatak sezone, te također neće moći igrati za Francusku na Europskom prvenstvu u lipnju i srpnju. Trener Quique Setien i direktor Guillermo Amoros rekli su kako imaju listu potencijalnih pojačanja, no odbili su dati imena.

Već nekoliko dana proučavaju nacionalno tržište, budući da na inozemno ne smiju iskoračiti. Nekoga će pokušati dovesti, jer su ostali na samo trojici napadača – Messiju, Griezmannu i Fatiju – pa na klupi nemaju zamjenu. Još ranije se ozlijedio Luis Suarez. Njegov se povratak poslije ozljede koljena očekuje krajem travnja ili u svibnju.

Potencijalna pojačanja su W. Jose (R. Sociedad), Stuani (drugoligaš Girona), Angel Rodriguez (Getafe), Loren Moron (Betis), Lucas Perez (Alaves) i Ante Budimir (Mallorca). Igrač kojeg dovedu neće moći igrati u Ligi prvaka, nego samo u prvenstvu. Barcelona sada ne želi potrošiti previše novca, jer bi time smanjila mogućnosti za šest mjeseci kada će slagati momčad za iduću sezonu. Novine Mundo Deportivo tvrde da će na ljeto pokušati dovesti argentinskog golgetera Lautara Martineza iz Intera, koji bi mogao koštati preko 100 milijuna eura.

Linker
19. travanj 2024 00:55