Richard Heathcote/Getty Images
SVJETSKI I EUROPSKI PRVAK

BARCELONIN AS OBJAVIO IZNENADNI OPROŠTAJ OD REPREZENTACIJE 'Rekao sam sve izborniku i mislim da je to dobra odluka...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2018. 20:18

Iznenađujuća vijest stiže iz Španjolske. Ugledni španjolski dnevnik Marca javlja da se Gerard Piqué (31) oprostio od reprezentacije nakon 102 odigrane utakmice u nacionalnom dresu.

Trener Barcelone Ernesto Valverde i Piqué održali su press-konferenciju uoči Španjolskog superkupa protiv Seville na kojoj je branič Barcelone izjavio: "Razgovarao sam s Luisom Enriqueom prije tjedan, dva i rekao mu da sam odluku o napuštanju reprezentacije donio. Bilo je prekrasno, osvojio sam europsko i svjetsko prvenstvo...".

"U reprezentaciji mi je bilo lijepo, ali sada se želim usredotočiti samo na Barcelonu. Smatram da je to dobra odluka, imam još par godina igranja za svoj klub i želim uživati u njima", dodao je Pique.

Za kraj je poručio: "Reprezentaciji želim svu sreću, a ja ću pokušati osvojiti sve moguće naslove s Barcelonom."

Nogometnu karijeru počeo je u mlađim uzrastima Barcelone gdje se isticao borbenošću. Barcelonini treneri ipak mu nisu dali pravu priliku pa 2004. odlazi u Manchester United.

U Manchesteru je skupio samo 12 nastupa pa sezone 2006/07. odlazi na posudbu u Real Zaragozu gdje je u 22 nastupa zabio 2 zgoditka. Nakon povratka iz Zaragoze 2008. objavio je povratak u Barcelonu gdje se ubrzo ubrzo probija među prvih 11.

S Barcelonom je osvojio 7 prvenstava, 6 nacionalnih kupova, 5 superkupova, 3 Lige prvaka, 2 europska Superkupa i 3 Svjetska klupska prvenstva.

Za Španjolsku A vrstu debitirao je 2009.

2010. s reprezentacijom osvaja Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a 2012. Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Osvojio je i europsko prvenstvo s reprezentacijom U-19.

Od 2011. u ljubavnoj je vezi s kolumbijskom pop-zvijezdom Shakirom s kojom ima dvoje djece.

Slobodno se može reći da je Gerard Piqué osvojio sve što se može osvojiti.

Linker
24. travanj 2024 18:41