REUTERS/Heino Kalis
TEŠKO, ALI MOGUĆE

BIO BI TO PRAVI SKANDAL! ŠPANJOLCIMA PRIJETI IZBACIVANJE SA SVJETSKOG PRVENSTVA Fifa neke stvari ne oprašta: Ukoliko se ovo nastavi - letite van!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2017. 19:03

FIFA je još jednom jasno dala do znanja kako neće tolerirati uplitanje politike u nogomet. Naime, upravo se politika umješala u izbor predsjednika nogometnog saveza u Španjolskoj, pa je FIFA odlučila poslati oštro pismo i zaprijetiti izbacivanjem reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Trenutno je na čelu španjolskog nogometa kao privremeni predsjednik Juan Padron koji je pod stalnim političkim pritiskom, objavio je El Pais. FIFA je odmah upozorila tamošnji Savez kako neće biti nimalo milostiva ukoliko se stvari uskoro ne srede.

Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Spain vs Italy - Madrid, Spain - September 2, 2017   Spain’s Isco celebrates scoring their first goal with Koke    REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Ipak, preveliki bi skandal bio da Španjolska bude suspendirana sa SP-a i vrlo vjerojtano će sve ostati samo na opomeni. Slična stvar dogodila se i Peruu koji se kroz dodatne kvalifikacije plasirao za Rusiju, a peruanska političarka Paloma Noceda predložila je zakon prema kojem bi Savez postao dio nacionalnog Instituta za sport.

Linker
23. travanj 2024 17:14