Niko Kovač
 REUTERS/Wolfgang Rattay
BIO BI TO SJAJAN POSAO

BIVŠI IZBORNIK VATRENIH 'KRADE' REALU JOŠ JEDNOG WUNDERKINDA Kovač želi dovesti strijelca najbržeg pogotka u povijesti Španjolskog kupa

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 18. prosinac 2016. 23:38

Niko Kovač, bivši hrvatski izbornik koji radi sjajan posao na klupi Eintrachta, htio bi na posudbu dovesti 23-godišnjeg napadača Mariana Diaza Mejiju, koji ove sezone dobro koristi malu minutažu u europskom prvaku Real Madridu, pišu sportske novine AS sa sjedištem u Madridu.

Fredi Bobic, Eintrachtov sportski direktor, boravio je prošli tjedan u Madridu, gdje se sastao s izvršnim direktorom madridskog kluba Joseom Angelom Sanchezom te mu prenio želju njemačkog prvoligaša. Zimski prijelazni rok otvara se za dva tjedna, a Real bi rado posudio mladog igrača jer će teško dobivati priliku uz napadače Cristiana Ronalda, Garetha Balea, Karima Benzemu i Alvara Moratu.

Pet pogodaka

Mariano je ove sezone u šest nastupa zabio pet golova a još je jednom asistirao za pogodak, što je probudilo interes nekoliko španjolskih klubova. Napadač, čija je majka iz Dominikanske Republike, a otac iz Španjolske, lani je igrao za pomladak madridskog kluba, trećeligaša Castillu, zabivši 27 golova u 32 utakmice.

Football Soccer - Eintracht Frankfurt v Borussia Dortmund  - German Bundesliga - Commerzbank Arena, Frankfurt, Germany - 26/11/16 - Eintracht Frankfurt coach Niko Kovac celebrates his team's victory over Borussia Dortmund.      REUTERS/Kai Pfaffenbach       DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050 - RTSTFLX
REUTERS/Kai Pfaffenbach
Niko Kovač

Trener Zinedine Zidane ga je ljetos priključio prvoj momčadi te je debitirao 27. kolovoza protiv Celte Vigo. Mariano je prije osamnaest dana zabio tri gola u kup-utakmici protiv trećeligaša Cultural Leonesea u pobjedi od 6:1. Prvi nakon 24 sekunde, što je bio najbrži gol u povijesti španjolskog kupa.

- Zabiti gol je nevjerojatno, a nema riječi kojima se može opisati kada ih zabiješ tri - rekao je nakon te utakmice.

Protiv istog kluba je zabio gol i u prvoj utakmici, a još je jednom bio precizan u prvenstvu protiv Deportiva. Odigrao je četiri zadnje minute u velikom derbiju u Barceloni gdje je Real Madrid izvukao 1:1.

- Mariano je ljetos odlučio ostati s nama, zadovoljan sam njime. Točno je da bi možda trebao tražiti minute, vidjet ćemo što će biti sada, sve je moguće - rekao je Zidane na presici u Madridu gdje su bile Sportske novosti.

Njega bi htjeli posuditi Valencia, Sevilla, Alaves, Deportivo, Leganes i Malaga, navodi As.

Već doveo Ordoñeza

Eintracht je trenutačno petoplasirana momčad njemačkog prvenstva, a Kovač u svojim redovima već ima dvojicu španjolskih igrača, braniča Jesusa Valleja (19) i defenzivnog veznog Omara Mascarella (23) koji su također ondje došli iz Real Madrida. Vallejo je posuđen do kraja sezone, a Bobić je u Madridu pitao mogu li ga ondje ostaviti još dvije sezone, dok je Mascarell ljetos potpisao trogodišnji ugovor s Eintrachtom, ali je Real Madrid zadržao mogućnost otkupa ugovora. Mascarell je lani igrao s Alenom Halilovićem na posudbi u Sporting Gijonu. Španjolci bi pomogli Marijanu na bržoj prilagodbi njemačkom nogometu.

Kovač je, inače, već doveo prvo pojačanje, ekvadorskog braniča Anderssona Ordoñeza (22) pristigloga iz ekvadorske Barcelone i predstavljenog u subotu.

Ovo je inače najbolja sezona Eintrachta još od 1993. godine. U prvih 14 utakmica zabili su 19 golova, a s Marianom bi mogli postati još ubojitiji, procjena je vodstva u Frankfurtu.

Linker
19. travanj 2024 18:17