Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
VELIKE PROMJENE U KADRU

BIVŠI KAPETAN HAJDUKA DOŠAO U POSJET BIJELIMA Sve neka nova lica: 'Znam Nižića, Vlašića, Stipicu, a četvrtog se ne mogu sjetiti'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. siječanj 2017. 23:08

Mario Maloča u petak je navečer, prije rukometnog polufinala, došao posjetiti hajdukovce. I njegova se Lechia priprema u Beleku, od Sueno Golfa udaljen je 15-ak minuta vožnje automobilom, pa zašto ne posjetiti prijatelje. Uglavnom u pratećem stožeru, jer među igračima poznaje tek njih nekoliko.

- Nižića, Vlašića, Stipicu... Četvrtog se ne mogu sjetiti - kazao nam je Maloča.

Nekadašnji kapetan Hajduka napustio je Poljud prije godinu i pol. Otad su u kadru ostala samo tri igrača, svi su se ostali promijenili, trenerski stožer također. Tek su fizioterapeuti, press-služba i drugi ostali u gotovo istom sastavu.

- Došao sam vidjeti svoje prijatelje Antu Bilića i Krešu Mikulandru, javio sam se i igračima. Poželio sam im sreće u nastavku, a oni meni da napokon osvojim titulu.

Maloči titula s Lechiom, a Hajduku filtriranje kadra - to je ono što čeka Bijele na proljeće. Filtriranje ili stabilizacija, jer u odnosu na prošlu godinu Bijeli su u Turskoj s potpuno novom momčadi. S obzirom na to da Ohandza i Vlašić prošle sezone nisu bili na pripremama u Beleku zbog ozljeda, na prste jedne ruke može se nabrojati igrače koji su dvije godine zaredom trenirali na terenima hotela Sueno. Uostalom, i broj utakmica odigranih za Hajduk puno govori. Tek je pet igrača odigralo više od 35 utakmica, a ta je brojka uobičajena za jednu sezonu kada se zbroje prvenstvo, Kup i Europa. Vlašić 93, Nižić 90, Tudor 73, Juranović 68 i Jefferson sa 64 ulaze u kategoriju iskusnih prvotimaca s obzirom na broj odigranih utakmica. Sve to, dakako, ne brine Maloču, koji u Lechiji pregovara o novom ugovoru. Lechia traži stabilnu momčad iskusnih igrača koji bi u Gdanjsk mogli uskoro donijeti naslov prvaka.

- Izgledan je potpis novog trogodišnjeg ugovora. Potpisao bih ja i dulje, tako mi je dobro u Lechiji - zaključio je nekadašnji kapetan Bijelih.

Linker
20. travanj 2024 10:48