REUTERS/Eddie Keogh
SURADNJA KRATKO TRAJALA

BIVŠI TRENER DINAMA PRESUDIO SLAVENU BILIĆU! PROSLAVLJENI VATRENI DOBIO OTKAZ NA DRUGOM KRAJU SVIJETA Šeici više nisu imali strpljenja!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 24. veljača 2019. 21:51

Slaven Bilić više nije trener Al-Ittihada, poraz u dvoboju protiv Zorana Mamića stajao ga je posla u Saudijskoj Arabiji, prenosi Slobodna Dalmacija. Pokušao je Bilić podići jedan od najpopularniji klubova, no nije išlo. Nikako, a posljednji poraz bio je presudan. Al-Ittihad je na svom službenom Twitteru objavio da je hrvatski stručnjak dobio otkaz i da će ga na klupi zamijeniti Čileanac Jose Luis Sierra.

Slaven Bilić je u Saudijsku Arabiju stigao u rujnu, Al-Ittihad je bio na dnu i krenuo je u misiju spašavanja, pojačavanje momčadi. No gazde nisu imale previše strpljenja, iako je nakon slabašnog početka u posljednjih šest susreta ostvario dvije pobjede i četiri remija nije se dogodio očekivani iskorak prema vrhu i nakon prvog poraza uslijedila je brza reakcija. Otkaz.

BOURNEMOUTH, ENGLAND - MARCH 11: Slaven Bilic, Manager of West Ham United looks on during the Premier League match between AFC Bournemouth and West Ham United  at Vitality Stadium on March 11, 2017 in Bournemouth, England.  (Photo by Jordan Mansfield/Getty Images)
Jordan Mansfield/Getty Images

Čileanac Sierra je dobio momčad na pretposljednjem mjestu, ali barem im konkurencija nije odmakla, no sigurno ga očekuje težak posao jer nakon 21. kola Al-Ittihad ima samo 15 bodova, jedan manje od Al Feihe koja drži mjesto za opstanak u društvu najboljih.

Slaven Bilić je u trenerskoj karijeri vodio Hajduk, potom mladi i seniorsku reprezentaciju Hrvatsku, ruski Lokomotiv, turski Bešiktaš i engleski West Ham. Ovog se siječnja spominjao u konkurenciji za povratak u Tursku, no visoki ugovor koji ga je vezivao s Al Ittihadom je bila prepreka. Sada nakon raskida ugovora možda je ovo i realna opcija za nastavak trenerske karijere.

Linker
26. travanj 2024 18:19