CROPIX
TEŠKI TRENUCI

BIVŠI TRENER DINAMA U SREDIŠTU SKANDALA Optužio je igrače za namještanje utakmica, dobio otkaz i sada mora na sud!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. ožujak 2018. 11:52

Ako je Ivajlo Petev mislio da je najgore što mu se može dogoditi otkaz u Dinamu samo dva dana prije početka sezone, onda se vrlo brzo razuvjerio. Naime, nedugo nakon što je otpušten (prekasno) iz Maksimira, bugarski trener dobio je posao u ciparskoj Omoniji.

Krenuo je dobro, zaredao pobjedama, ukupno gledajući, izborio je i play-off za naslov prvaka. Doduše, u zadnjih sedam utakmica u prvenstvu i Kupu upisao je šest poraza i remi. Ali, sve bi to nekako čelnici kluba oprostili da Petev u intervjuu bugarskim medijima nije rekao da su ga igrači ‘bušili’, tako što su namještali utakmice!

Zagreb, 210617.
Stadion Maksimir, igraliste Hitrec-Kacijan.
Pocetak priprema GNK Dinamo, prvi trening za sezonu 2017/18.
Na fotografiji: Ivajlo Petev.
Foto: Krajac Damir / CROPIX
CROPIX

Spomenuo je trojicu, Renata Magrassu, Alexa Soaresa i Rafu Lopeza, kazao je da su u nekim utakmicama igrali krajnje sumnjivo i tako mu radili iza leđa. Naravno, u Omoniji i na Cipru podignula se velika prašina, Petev je odmah dobio otkaz zbog ‘štete koju je nanio imidžu kluba’, jer je opasno narušio reputaciju Omonije te su klupski čelnici najavili tužbu.

Zbog njegovih se riječi u slučaj uključila i policija, pa je Petev, u pratnji odvjetnika, morao dati iskaz ciparskoj policiji, a sinoć je na press konferenciju, koju je opet držao u društvu odvjetnika, kazao da su njegove riječi iz intervjua u Bugarskoj pogrešno prenijete na Cipru, izvađene iz konteksta.

Naravno, malo tko mu vjeruje, skandal je sad teško umanjiti, očito je da će čitava priča epilog dobiti na sudu.

Linker
16. travanj 2024 07:45