screenshot youtube
IZAŠAO NAKON SAMO 13 MINUTA

BIVŠI VATRENI I MILJENIK NAVIJAČA ZAISTA NEMA SREĆE Suparnik ga 'slomio' u debiju za novi klub: 'Nadamo se da je ozljeda lakša nego što smo pomislili'

EDUARDO DA SILVA Bivši hrvatski reprezentativac ozlijedio se u debiju za svoj novi klub Legiju, čiji je trener Romeo Jozak
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. siječanj 2018. 19:27

Eduardo da Silva doista nema sreće. U svom prvom nastupu za varšavsku Legiju, protiv ekvadorske Barcelone na Florida kupu u Lauderhillu, naš je bivši reprezentativac ozlijeđen i morao je napustiti travnjak nakon samo 13 minuta u igri! Eduardo je naime dobio jak udarac u leđa, suparnički je branič grubo i neoprezno na sredini igrališta skočio u njega i Dudu je ostalo ležati na travi.

Trener Legije Romeo Jozak nam je u telefonskom razgovoru u nedjelju predvečer kazao:

- Iako se u prvi trenutak činilo da je ozljeda teže naravi, dan poslije Eduardo je mogao normalno hodati. No ima problema u sjedećem položaju, pa iako se po svemu čini da nije došlo do pomicanja kralješka, u ponedjeljak ćemo obaviti pregled magnetskom rezonancom da bismo imali točnu dijagnozu. Nadam se da je ova ozljeda ipak lakša nego što smo svi pomislili.

TRENUTAK OZLIJEDE MOŽETE POGLEDATI NA 58:44 u VIDEU

Dudu je u igru ušao u 46. minuti, a travnjak je napustio u 62. minuti, nakon što mu je tri minute pružana liječnička pomoć. Nije mogao samostalno izaći s terena, u svlačionicu je otišao oslanjajući se na liječnika i fizioterapeuta svog novog kluba, uz bolnu grimasu na licu. Prava težina ozljede bit će poznata tek nakon detaljnih liječničkih pregleda, dotad je hrvatskom Brazilcu preporučeno mirovanje. Podsjetimo da je Eduardu ovo bila prva utakmica nakon šest mjeseci neigranja, posljednji je put u dresu brazilskog Atletico Paranaensea nastupio u srpnju prošle godine.

Spomenimo da su za Legiju debitirali još i Domagoj Antolić i Marko Vešović, također su u igru ušli u 46. minuti, ostali su do kraja na terenu. Poljski je prvak, inače, od Ekvadoraca izgubio s 2:3, a osim Eduarda ozlijedila su se još dvojica igrača Legije, Sebastian Szymanski i Adam Hlousek.

- Poraz me uopće ne brine, ovu sam utakmicu shvatio samo kao nešto jači trening. Ali zabrinut sam zbog velikog broja ozljeda. Nadam se da te ozljede nisu teške, no svejedno bi ih trebalo izbjeći - kaže Jozak.

Linker
18. travanj 2024 19:18