Damir Krajac / CROPIX
POSLJEDNJI PUTNIK U POLUFINALE

BJELICA POŠTENO PRIZNAO DA JE NJEGOVA MOMČAD IMALA PROBLEMA, SERTIĆ ŽALI ZA PROPUŠTENIM PRILIKAMA 'Ovoga puta ti dečki nam nisu mnogo donijeli'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. prosinac 2018. 23:27

Aktualni prvak Hrvatske, zagrebački Dinamo, posljednji je sudionik polufinala Kupa Hrvatske. Izabranici Nenada Bjelice su do svog mjesta među četiri najbolje ekipe natjecanja došli svladavši u srijedu na Maksimiru s 1-0 Slaven Belupo pogotkom Mislava Oršića iz 22. minute.

Nakon maksimirske utakmice u kojoj se Dinamo plasirao u polufinale Kupa, trener Nenad Bjelica je kazao:

- Na kraju zasluženo smo se plasirali u polufinale. U prvom poluvremenu odigrali smo dosta dobro, i u ofanzivnom i defenzivnom dijelu. Imali smo dosta dobrih prilika, nekoliko situacija koje su mogle uroditi plodom. U drugom dijelu smo malo pali, protivnik je pokazao da je dobra momčad. S novim trenerom očito su se dosta digli.

​Rekao je modri strateg da su u drugih 45 minuta njegovi dečki imali nekih problema.

- Koliko god znam pohvaliti igrače koji uđu s klupe, ovoga puta ti dečki nam nisu mnogo donijeli, U trenucima dok momčad pada njihov doprinos je važan, ovog puta bio je mali, nismo iz tog razloga uspijevali biti bolje u drugom poluvremenu. Ali na kraju krajeva prolazak je najvažniji prezimili smo i u Kupu, idemo dalje.

Bjelica je još kao da do kraja sezone neće igrati mladi Lovro Majer i Antonio Marin te iskusni Mirio Budimir zbog ozljeda. Napomenuo je da njegova momčad želi pobijediti i ove tri posljednje utakmice do kraja sezone protiv Intera, Anderlechta i hajduka.

​Trener Slaven Belupa Ivan Sertić je kazao da se njegova momčad u Maksimir došla nadigravati.

- Respektirali smo Dinamo, kao našu najbolju momčad. Ali, potajno smo se nadali da ćemo se plasirati u polufinale. Prvo poluvrijeme potpuno je pripalo Dinamu, osim pogotka stvorili su još nekoliko izglednih prilika. Ali, drugo poluvrijeme u cijelosti je pripalo nama. Ostaje žal za neiskorištenim prilikama koje smo stvorili. Siguran sam da smo zamijenili dresove, da smo u drugom poluvremenu mi bili u plavima ljudi bi na tribinama mislili da smo mi Dinamo.

​Kazao je Sertić da Farmaceutima nedostaje bodova u prvenstvu.

- Moramo početi skupljati bodove, koji se još uvijek ne daju za umjetnički dojam. Od kako sam ja preuzeo momčad jedino nas je Dinamo nadigrao u prvom poluvremenu, jedino smo tu imali podređenu ulogu. Ostalih pet poluvremena pripalo je nama. Ali nam nedostaje bodova - zaključio je Sertić.

Uz Modre, preostali sudionici polufinala su Inter, Rijeka i Osijek koji je ranije tijekom dana s 2:1 u Gradskom vrtu svladao Hajduk.

Linker
19. travanj 2024 20:27