REUTERS/Satish Kumar
DOŠAO VRATITI KLUB NA STARE STAZE

BOBAN SE NAKON 18 GODINA VRATIO KUĆI Velikan Hrvatu povjerio ključnu poziciju! Engleska legenda: Sjajno pojačanje za klub, ali veliki gubitak za Fifu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2019. 16:52

Nakon što je od 2016. godine obnašao dužnost zamjenika glavnog tajnika FIFA-e legenda hrvatskog nogometa, Zvonimir Boban vratio se u svoj Milan čije je boje kao igrač branio od 1991. do 2001. godine.

- Uvijek ću biti zahvalan Gianniju Infantinu za priliku koju mi je pružio nakon što je postao predsjednik Fife. U skladu sa svojim obećanjem da će 'nogomet vratiti Fifi i Fifu nogometu', imao je hrabrosti povjeriti tako važnu ulogu bivšem nogometašu. Osjećam se privilegirano i počašćeno što sam radio na važnim projektima. Osjećam da sam nešto postigao kada su u pitanju promjene u posljednje tri godine. U tom mi je vremenu povjereno vođenje važnih projekata kao što su preuređenje FIFA Svjetskog kupa i uspješan proces natječaja za FIFA Svjetsko prvenstvo 2026., kao i revolucionarni VAR projekt koji je uspio učiniti divnu igru ​​pravednijom i zaštititi njezin integritet.

Umag, 230716.
ATP teniski turnir Konzum Croatia Open Umag. Polufinalni mec izmedju Carlosa Berlocq ARG i Andreja Martina SVK. Na fotografiji: Zvonimir Boban u publici.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

Zvonimir Boban stiže u Milan gdje će biti šef svih nogometnih operacija. Legendarni kapetan Vatrrenih radit će zajedno s izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom te Paolom Maldinijem koji obnaša funkciju tehničkog direktora.

- Bilo je teško napustiti Fifu, ali slijedio sam svoje srce i strast prilikom donošenja ove odluke, jednako kao što sam na isti način stigao u Zürich. Ljudi u klubu su moja obitelj, a Milan i Italija moj dom. Želim pomoći ovom slavnom klubu i vratiti ga tamo gdje i pripada.

BARI, ITALY - SEPTEMBER 02:  FIFA deputy secretary general Zvonmir Boban , FIFA President Gianni Infantino and FIFA Referee Bjorn Kuipers attend FIFA First
Claudio Villa/Getty Images

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino također je naglasio koliko je Zvone bio važan za Fifu i što je sve učinio otkako je stigao na njegov poziv.

- Ne mogu dovoljno zahvaliti Zvonimiru za sve što je učinio za Fifu i nogomet u protekle tri godine. Njegova predanost nogometu i entuzijazam su nevjerojatni i on je bio neprocjenjiva vrijednost za nas. Nitko ne utjelovljuje nogomet bolje nego on i uvijek je radio za dobrobit igre. Mnoge pozitivne promjene koje smo napravili u posljednje tri godine nisu mogle biti postignute bez njega.

Na novi Bobanov posao osvrnuo se i legendarni engelski nogometaš Gary Lineker.

- Sjajno pojačanje za klub, ali veliki gubitak za Fifu. Izgubili su časnog nogometaša koji je počeo činiti razliku.

Linker
20. travanj 2024 01:20