REUTERS/David Gray
STVARNO IMA DOBAR RAZLOG

BRAZILAC KOJI JE SVOJIM PREVIJANJIMA NA SEBE NAVUKAO BIJES ČITAVOG SVIJETA KONAČNO OTKRIO RAZLOG Evo zašto se Neymar stalno valjao po terenu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. srpanj 2018. 23:54

Brazilski nogometni reprezentativac Neymar na proteklom se Svjetskom prvenstvu u Rusiji oprostio u četvrtfinalu nakon poraza od Belgije 2:1. Carioce su najviše nade polagale upravo u jednog od najboljih igrača svijeta, ali publika je umjesto njegovih veličanstvenih poteza uglavnom gledala njegovo previjanje na terenu.

Brazilac je tako vrlo brzo postao predmetom sprdnje kako medija, tako i navijača diljem svijeta, a sada je konačno otkrio zašto je bio primoran na takvu 'glumu'.

"Vidio sam šale i 'memeove' po društvenim mrežama i, iskreno, smatram ih duhovitim. Čak sam i ja neki dan na Instagramu objavio jedan takav video s djecom koja se previjaju.", izjavio je i zatim nastavio u ozbiljnom tonu: "Moj nogomet se uglavom svodi na driblinge, na igru 'jedan na jedan' sa suparnikom. Što bih ja trebao, pitati ga 'Oh, oprosti, možeš li se pomaknuti da zabijem gol'?", iskren je bio Brazilac.

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Brazil vs Mexico - Samara Arena, Samara, Russia - July 2, 2018  Brazil's Neymar lies on the pitch after sustaining an injury    REUTERS/David Gray     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/David Gray

"Naravno da ne mogu to učiniti, moram ga predriblati želim li ga proći. Moram napraviti nešto, a uobičajen potez protivnika je da me faulira ako me ne može drugačije zaustaviti. Često sam brži od suparnika, oni me zaustavljaju prekršajem i zato je tu sudac da to sudi. Mislite li da ja želim da me svako malo fauliraju? Ne, to je bolno i neugodno. Poslije utakmice znam ostati i do četiri ili pet sati stavljajući led na noge.", požalio se i na kraju dodao: "Komplicirano je ako to niste nikad doživjeli, nećete to nikad shvatiti."

Statistika zna biti neumoljiva pa su tako neki analitičari došli do podatka da se Neymar tijekom svjetskoga prvenstva po travi "valjao" ukupno punih 14 minuta.

Linker
24. travanj 2024 10:44