Matthias Hangst/Getty Images / Getty Images
'NADAM SE DA ĆU BITI SPREMAN'

ANDREJ KRAMARIĆ ZA SN OTKRIVA 'Tri tjedna nisam mogao ni hodati...Liverpool? Čemu komentirati? Izvukli smo najtežeg suparnika'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. kolovoz 2017. 18:59

Smrknulo im se u podne, moglo bi se opisati raspoloženje u Hoffenheimu kad su ugledali Liverpool pokraj svojeg imena. Njemački klub koji prvi put izlazi u Europu bio je nadomak izravnom plasmanu u Ligu prvaka, teški sudački previdi u Dortmundu pogurali su Borussiju ispred njih, na to treće mjesto prvenstvene ljestvice.

Mnogi su se pitali zašto Andrej Kramarić u završnici sezone igra s napuknutim ramenom, znao je da će vjerojatno još teži posao biti probiti se do skupina kroz play-off. Najgore su se slutnje obistinile.

- Čemu uopće komentirati? Izvukli smo najtežeg suparnika, bit će zanimljivo, nezgodno, normalno da smo željeli nekog slabijeg, ali u nogometu nikad ne znate što će se događati. Ne mora značiti da će uvijek bolji pobijediti, dat ćemo sve od sebe, pripremiti se na najkvalitetniji mogući način da probamo napraviti iznenađenje, kao što smo ga činili cijenu prošlu sezonu - javio nam se u petak Kramarić nakon ždrijeba.


goal

Jeste li imali omiljeni pik?

- Normalno da na prvom mjestu nismo htjeli Liverpool, potom Sevillu i Napoli. Opet, neću reći “nažalost, dobili smo njih” jer nije gotovo dok se ne odigra. Sigurno da bi nam bilo lakše sa Sportingom ili CSKA. Drukčije.

Kakav je Hoffenheim u odnosu na proteklu sezonu, Süle i Rudy otišli su u Bayern?

- Prerano je konkretno reći jer nisu počele službene utakmice. Jedno su treninzi i pripremni susreti, a drugo kad se igra za neki ulog. Nakon što počne ozbiljno natjecanje, moći ću odgovoriti na to pitanje.

Igrali ste protiv Liverpoola u dresu Leicestera.

- Jesam, na Anfieldu, kad smo izgubili 1:0. Zadnjih deset minuta.

No nije jedini problem Hoffenheima snaga i ugled Redsa, Kramarić je opet bio ozlijeđen. I to ne bezazleno.

- A joj, ne bih volio pričati o tome, ali eto, tri sam tjedna propustio, no sada je sve u redu. Nitko ne zna što je točno bilo. Upalilo mi se stopalo kod metatarazalne kosti, meko tkivo, tako da nisam mogao ni hodati. Tri tjedna nisam ni trčao. Sad mogu reći da sam već pet-šest dana u normalnom ritmu treninga.

Koliko ćete biti spremni za Engleze?

- Nadam se barem donekle. U takvim te se utakmicama ne pita hoćeš li biti fit, one se igraju koliko si god (ne)spreman.

Prvo ste domaćini, ni to vam ne ide na ruku.

- Slažem se, i po meni je to još jedan manji hendikep. Sigurno, bez obzira na rezultat koji napravimo doma, tamo će nas dočekati paklena atmosfera, svi znamo što znači igrati na njihovu travnjaku. Samo kad se prisjetimo kako je Liverpool doma znao dobivati, s koliko pomoći s tribina, sve nam je jasno. Nije moglo gore.

UEFA vas nije mazila, bi li bilo veliko razočaranje ako završite u Europskoj ligi?

- Neću to reći, zašto bi bilo kad Hoffenheim nikad nije igrao Europu? Nema bilo kakvog razloga za razočaranja.

Liverpool ima zvijezde, u obrani našeg Dejana Lovrena, ali glavni je čovjek Jürgen Klopp.

- Poznato je kakav je posao napravio u Bundesligi, kakav radi u Liverpoolu, jasno je i koliko kvalitetne igrača posjeduje, on je odičan trener sa sjajnom momčadi.

I vaš drugi klub koji sudjeluje u Ligi prvaka, Rijeka, također je izvukao najuglednijeg nositelja od mogućih. Kako gledate na izglede s Olympiacosom?

- Iskreno da vam kažem, Rijeka ima šanse. Olympiacos više nije toliko uvjerljiv kao neke druge momčadi. S obzirom na stil Rijeke, poznavajući Keka, s puno uvjerenja govorim da Rijeka može proći.

Ispada da bolje kotira u odnosu na rivala nego Hoffenheim?

- Neću to tako kazati, ali siguran sam da Rijeka ima jako solidne izglede.

Ipak ste vi Bundesliga, niste za podcijeniti.

- Potrudit ćemo se.

Linker
19. travanj 2024 02:41