Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images
'TO JE NEPRIHVATLJIVO'

BAYERN OVAKO NEŠTO NIJE DOŽIVIO VEĆ 24 GODINE Bavarci suočeni s nestvarnim podatkom, šef kluba otvoreno o sudbini Kovača, oglasio se i bivši izbornik

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2018. 12:00

Bayern trese velika kriza. Nakon novog kiksa bavarskog velikana, domaćeg remija (3:3) protiv Fortune Düsseldorf njemački mediji puni su napisa o 'vjerojatnoj smjeni Nike Kovača'.

"Ovo je jako težak dan za nas. Potreban je interni razgovor", komentirao je Bayernov predsjednik Uli Hoeness.

Petoplasirani Bayern je protiv Fortune vodio 2:0 i 3:1, ali je na kraju hat-trick Dodija Lukebakija donio senzacionalan bod gostima. Zaostatak za vodećom Borussijom Dortmund sada iznosi ogromnih devet bodova. Prema njegovim riječima Kovačeva pozicija nije upitna, barem ne za iduću utakmicu.

"U utorak će naš trener sigurno biti Kovač", rekao je Hoeness.

Radi se o utakmici protiv Benfice u Ligi prvaka. A hoće li bivši izbornik Vatrenih voditi momčad u sljedećoj bundesligaškoj utakmici, na gostovanju kod Werdera sljedećeg vikenda, to je upitno.

Hoenessove sljedeće riječi to potvrđuju:

"Moramo mobilizirati sve snage kako bismo osigurali prolazak dalje u Ligi prvaka, a onda ćemo sjesti i proanalizirati, er ovo što se dogodilo je neprihvatljivo. Sigurno je da igrače nećemo pitati što misle o treneru, ali ćemo sljedeće dane iskoristiti da otkrijemo uzrok posrtajima".

"Ono što nam se dogodilo je nestvarno. Osjećam kao da sam unekom lošem filmu", poručio je Bayernov igrač Leon Goretzka.

"Možete si samo zamisliti kako se osjećam. Ne znam mogu li biti ljući. Imaš sve u svojim rukama i onda opet sve proliješ, naravno da ne mogu biti sretan, nego samo ljut. Jednostavno ne mogu shvatiti da ne možemo iskoristiti one šanse, ali puno je gori način na kojim smo primili sva tri gola. Ovako kako smo mi reagirali nije bitno je li na suprotnoj strani pobjednik Lige prvaka ili momčad koja je ušla u Bundesligu; svi to znaju iskoristiti", pomalo je rezignirano rekao Kovač.

Bayern je bez domaće bundesligaške pobjede u četiri zadnje utakmice (Augsburg, Borussia M., Freiburg i Fortuna), a to je niz kakav ne pamte od 1994. godine. Gotovo nestvarno zvuči podatak da je Bayern primio 13 golova od zadnjih 17 udaraca u okvir njihovog gola u prvenstvu.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 12:49