Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images
IGRAČ IMA MALI UTJECAJ

BAYERN SE NAMJERAVA RIJEŠITI IVANA PERIŠIĆA Bavarski velikan nema namjeru otkupiti njegov ugovor, ali evo zašto Dalić ne bi trebao brinuti uoči Eura

Njemački mediji tvrde da će hrvatski reprezentativac na ljeto napustiti klub
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. siječanj 2020. 23:12

Bild će često bio dobro informiran o planovima vodstva Bayerna. Priča tog njemačkog lista govori da se uprava na ljeto namjerava riješiti osmorice igrača, među kojima je i Ivan Perišić:

- Vrlo je malo vjerojatno da će mu Bayern ponuditi ugovor za stalno, za Perišića je proljeće šansa da podigne rejting i primami neki drugi kluba da ga kupi, budući da ga je Inter već proteklog ljeta htio prodati.

To je teza koja govori da bi hrvatskom reprezentativcu Euro mogao biti specijalno bitan, kvalifikacijski za klupsku elitu ili barem visoku B klasu koja će trebati pojačanja na krilu. Iako se treba ograditi, jer nitko iz Bayerna o tome nije javno govorio, tako će konačna odluka kluba tek biti priopćena, no poznato je da Omišanin ima ugovor o jednogodišnoj posudbi. I da se Bayern mora izjasniti hoće li platiti 20 milijuna eura kako bi ga trajno preuzeo. Upravo ta cifra uglavljena je u ugovor za potencijalni otkup, a Bayern je Interu za jednu sezonu platio pet milijuna eura.

Kovačevo inzistiranje

Bavarci su Hrvata kupili na inzistiranje Nike Kovača, to nisu ni skrivali. Nakon što su ga smijenili, Perišić je nastavio slično igrati, čak i nešto više kod Hansija Flicka. Kod njegova dolaska iz Intera bilo je jasno da ga ne uzimaju kao igrača koji ih oduševljava, on nije bio čovjek pred kojeg bi Karl Heinz Rummenigge, glavni šef operative, bacao dijamante kao pod noge Leroya Sanea. Coman i Gnabry imali su prednost na krilnim pozicijama, ali alternativa je bila nužnost. U međuvremenu Perišić je igrao u 19 utakmica u svim natjecanjima, ima četiri gola i šest asistencija, dao je dosta, može i više, međutim, nema dovoljno zvjezdano ime za kakvima pate u FC Hollywoodu. Kako su odavno prozvali Bayern.

Mali utjecaj

Izbornika Zlatka Dalića to ipak ne treba brinuti, jer će Perišić sigurno igrati tijekom proljeća. Bayern nije kupio pojačanja, posjeduje mali kadar igrača, a nije se odrekao europskih aspiracija. U osmini finala Lige prvaka igraju s Chelseajem. Perišić ima još veći motiv da pokaže koliko vrijedi i Bayernu i svima…

Upravo neizvjestan nastavak nakon ljeta 2020. držao je kod Perišića zategnutom ručnu kočnicu prije no što je pristao na selidbu u München.

- Kad je došla ponuda Bayerna, naravno da je Ivana zainteresirala, ali točno je da smo u prvim času razmišljali - odlično je ako bude transfer, ali ne i posudba. Međutim, cijelu noć proveli smo zajedno nas trojica, Ivan, odvjetnik Tomislav Kasalo i ja. Razgovarali, procjenjivali, u jednom času Ivan je prelomio: “Ja sam fajter, vjerujem u sebe, idem u Bayern, znam da je to pravi korak za moju karijeru“, rekao je. Složili smo se s njim, vrhunski je klub, odličan je trenutak, dočekao ga je njegov trener, igrat će na svojoj poziciji, to su činjenice koje su prevagnule da Ivan pristane - ispričao nam je tada Frane Jurčević, Perišićev kum i menadžer.

Po Bildu sustići će ga scenarij koji ne želi, ali možda Perišić okrene stvari igrama do svibnja? Možda....

Marko Babić, nekadašnji Vatreni, i sam godinama bundesligaški igrač, drži da se to njega neće pitati.

- Perišić je u velikom postotku utakmica zabio gol ili ga namjestio. Pokazao je da je igrač za Bayern, a hoće li ostati ne ovisi samo o njemu. Sada ne znamo ni kako Inter gleda na njega, budući da je s Talijanima pod ugovorom. Perišić kao igrač nije pao. Druga je stvar što smo mi navikli ne velike prezentacije koje je imao u reprezentaciji, pa bismo htjeli da zabija na svakoj utakmici dva-tri gola. U susretima u kojima sam ga gledao u dresu Bayerna bio je jako dobar, tresao mreže i asistirao. No, moje je mišljenje da on ima malo utjecaja na to hoće li ostati - konstatirao je Babić.

Dovoljno mlad

Uskoro, 2. veljače, napunit će 31 godinu. Dovoljno je mlad za još nekoliko jakih sezona. Bude li u odgovarajućoj ekipi. Bundesliga zasad za njega nije pretjerano sretna. Iz Borussije Dortmund je otišao jer Jürgen Klopp je forsirao lokalnog dečka Kevina Grosskreutza, u Wolfsburgu je ostao daleko od željenih najvećih trofeja, u Bayernu nakon pola godine pišu da će trajati samo jedno ljeto. Opet, s Borussijom ima naslov prvaka i Kup, s Wolfsburgom Kup i Superkup, a postoji šansa da doda i koji trofej s Bavarcima.

Linker
25. travanj 2024 19:01