Karl Heinz Rummenigge (lijevo) prvo je nazvao u Pariz nakon što je smijenio Niku Kovača
 Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images
AMBICIOZNI PLANOVI

BAYERNOV ŠEF OTKRIO ŠTO OČEKUJE OD NIKE KOVAČA UOČI NOVE SEZONE NA KLUPI BAVARSKOG GIGANTA Pred bivšim hrvatskim izbornikom jako je težak izazov

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2019. 10:07

Bayernov izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge objasnio je što očekuje od Nike Kovača uoči njegove druge sezone na klupi bavarskog giganta.

U prvoj sezoni Kovač je s Bayernom osvojio dvostruku krunu, a u drugoj očekivanja neće biti manja.

"Mislim da se trener mora prilagoditi kulturi kluba, a ne obratno. Svaki trener ima određene želje o igračima i kako bi oni trebali igrati. Ali na kraju dana mora postojati Bayernov sustav, kao što postoji Barcelonin sustav. Sustav koji uspješno funkcionira godinama i u kojem su različiti treneri uspjeli uspjevali ostvarivati rezultate uz spektakularnu igru", rekao je Rummenigge za Sport1.de.

LEIPZIG, GERMANY - MAY 11:  Niko Kovac, Manager of Bayern Munich gives instructions during the Bundesliga match between RB Leipzig and FC Bayern Muenchen at Red Bull Arena on May 11, 2019 in Leipzig, Germany. (Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Prvi i osnovni cilj za sljedeću sezonu je jasan.

"Prije svega želimo osvojiti prvenstvo po osmi put zaredom".

Onda su uslijedili oni teže ostvarivi ciljevi.

"Ovaj klub željen je uspjeha u Ligi prvaka. Osvojili smo trostruku krunu samo jednom u 119-godišnjoj povijesti kluba. To je nešto što se zaboravlja, a ono što smo uspjeli 2013. bilo je sjajno iskustvo. Imam osjećaj da je svake godine sve teže osvajati trofeje, a naslov u Ligi prvaka uvijek je cilj", zaključio je jedan od Bayernovih šefova.

Linker
17. travanj 2024 22:32