REUTERS/Michael Dalder
'NISU PRAVI PROFESIONALCI'

BAYERNOVA LEGENDA STRAHUJE ZA NIKU KOVAČA Otkrio najveći problem Hrvatove momčadi i detektirao krivce za krizu: 'Odu tamo i plaču im'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2018. 13:37

Markus Babbel strahuje za budućnost Nike Kovača na klupi Bayerna.

Iako se Bayernov predsjednik Uli Hoeness javno zavjetovao da će 'braniti Kovača do kraja' Babbel, koji je s Bayernom osvojio tri bundesligaška naslova i ukupno devet trofeja tijekom mandata u klubu (1991-1992, 1994-2000) vjeruje da će šefovi bavarskog velikana stvoriti ogroman pritisak na bivšeg izbornika Vatrenih.

"Problem kada radite u klubu poput Bayerna je zapravo i pritisak koji se stvara unutar kluba. Znam to dobro iz perioda dok sam ja još bio tamo i ništa se nije promijenilo. Pritisak može doći od Hoenessa ili Rummeniggea. Igrači mogu otići kod njih i plakati i to je najveći problem. Imate dvojicu velikih šefova u uredima i ako nemate njihovu potporu, nemate šanse", rekao je Babbel u razgovoru za Omnisport.

Iako je Kovač imao savršen start u Bayernu, nešto se očito promijenilo. Bavarci su zaredali sa četiri utakmice bez pobjede, a pritom su upisali dva remija i dva poraza. Zbog krize su spali na šesto mjesto bundesligaške ljestvice sa 4 boda zaostatka za liderom Borussijom Dortmund.

"Za mene to nije normalno. Ne možeš startati sa sedam pobjeda i onda remizirati s Augsburgom. Imali su prilika za pobjedu, ali otad je sve krenulo po krivu. To je jako čudno i ne znam što se dogodilo. Znam da je trener dobar, da su igrači dobri i ako se slažu, tada će se vratiti i opet pobjeđivati".

Markus Babbel
Paul Kane/Getty Images
Markus Babbel

Bivši kapetan Bayerna Lothar Matthäus kritizirao je klupske zvijezde koje igraju daleko ispod svog renomea poput Jamesa Rodrigueza i Roberta Lewandowskog. Babbel se s time slaže.

"Igrači više ne prepoznaju za koga igraju. Čast je igrati za takav klub. Pogledajte koliko novca zarađuju a igraju ispod svoje razine i ne daju sve od sebe. Nisu pravi profesionalci".

Za kraj je Babbel detektirao još jedan Bayernov problem.

"Ovako izvana čini mi se da je momčad možda prestara. Igraju zajedno već dugo vremena i ne čine mi se gladni uspjeha. Previše igrača ostalo je u momčadi predugo i nedostaje im svježine", zaključio je aktualni trener Western Sydney Wanderersa.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 07:54