Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
'NE MOGU RAZUMIJETI...'

'BILO BI MI MUČNO DA SAM NIKO KOVAČ' Velika nogometna legenda zbog Hrvata žestoko odbrusila čelnom čovjeku Bayerna: 'To je nedostatak poštovanja!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2019. 22:33

Karl-Heniz Rummenige, izvršni direktor Bayerna, nedavno je kritizirao način na koji je Niko Kovač momčad vodio na početku sezone, točnije Kovačevu politiku rotacija.

Prema mišljenju, Rummenigea to je bio glavni razlog zašto je Bayern prosipao bodove u prvenstvu te se mučio s hvatanjem forme.

Općenito, Kovač je ove sezone bio često kritiziran s raznih strana ove sezone, mira i uvjeta za normalan rad nije bilo previše. Postoji i manji broj onih koji su stali u Kovačevu obranu, a posljednji u nizu je Stefan Effenberg, legendarni veznjak Bayerna, koji je to učinio u kolumni koju piše za njemački portal t-online.

Effenberg je napisao kako bi takva vrsta kritika bila prihvatljiva samo kada bi dolazila izvan klupskih krugova.

- Bayern je na vrhu Bundeslige i u polufinalu Kupa. Unatoč tome, cijelo vrijeme se raspravlja i špekulira oko Kovačeve budućnosti. Moram biti iskren: da sam na njegovom mjestu, bilo bi mi mučno. Ili ga napadaju iznutar ili izvana. To je nedostatak poštovanja. Posebno ne mogu razumjeti komentare Rummenigea, stoji u tekstu.

Effenberg je dodao kako Rummenige mora shvatiti da takve stvari dižu medijsku prašinu i da na njih trener troši previše energije.

Kao primjer dobrog odnosa između kluba i trenera, naveo je odnos koji je prema Kovaču imao Eintracht.

Pet kola prije kraja prvenstva Bayern je u vodstvu, s bodom više od drugoplasirane Borussije Dortumnd.

Oliver Kahn naslijedit će Rummeniggea

Bivši reprezentativni vratar Oliver Kahn (49) naslijedit će Karla Heinza Rummeniggea na mjestu izvršnog direktora Bayerna, potvrdio je u utorak predsjednik kluba Uli Hoeness.

Rummenigge je izvršni direktor Bayerna od 2002. i na toj funkciji će ostati do isteka ugovora, odnosno do kraja 2021. godine, a nakon toga njegovo mjesto preuzet će Oliver Kahn, koji je bio vratar bavarskog kluba od 1994. do 2008., kada je i okončao igračku karijeru.

HAMBURG, GERMANY - APRIL 23:  Oliver Kahn poses for a picture during the ARD and ZDF FIFA World Cup presenter team presentation on April 23, 2018 in Hamburg, Germany.  (Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)
Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Kahn je sa Bayernom osvojio osam naslova u Bundesligi i jedan u Ligi prvaka. Sedam puta bio je izabran za najboljeg vratara Bundeslige, te je bio najbolji igrač SP 2002., kada je u finalu Njemačka izgubila od Brazila sa 0-2. Za njemačku reprezentaciju skupio je 86 nastupa. Nakon igračke karijere bio je televizijski komentator, a stekao je iskustva i u poslovnim krugovima.

Linker
16. travanj 2024 11:47