BERLIN - SEPTEMBER 20: Head coach Lucien Favre of Berlin looks on prior to the Bundesliga match between Hertha BSC Berlin and SC Freiburg at Olympic Stadium on September 20, 2009 in Berlin, Germany. (Photo by Joern Pollex/Bongarts/Getty Images)
Joern Pollex/Bongarts/Getty Images

SLUŽBENO

BORUSSIA DORTMUND IMENOVALA NOVOG TRENERA Žuto-crni ekspresno pronašli zamjenu za Austrijanca Petera Stögera

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 22.05.2018. u 13:45

 • Švicarski trener Lucien Favre, koji je do sada bio trener francuskog prvoligaša Nice, novi je trener Borussije Dortmund s kojom je potpisao ugoVor na dvije godine, objavio je njemački klub u utorak.

  "Dovođenje Luciena Favrea za trenera predstavlja važan dio obnove naše momčadi", navodi u priopćenju kluba sportski direktor Dortmunda Michael Zorc.

  Šezdesetogodišnji Favre će na klupi Borussije zamijeniti Austrijanca Petera Stögera koji je taj posao preuzeo u prosincu prošle godine, ali mu ugovor nije produljen zbog razočaravajućih rezultata.

  "Dortmund je među najinteresantnijim klubovima Europe i zato sam sretan jer se vraćam u Bundesligu", kazao je Favre koji je ranije u Njemačkoj trenirao Hertu iz Berlina i Borussiju Mönchengladbach.

  Borussia je ovu sezonu završila na četvrtom mjestu, sa 29 bodova manje od prvaka minhenskog Bayerna, ali je ostvarila plasman u Ligu prvaka.

  Iz drugih medija