Adam Pretty Bongarts/Getty Images
ČAK SEDAM IGRAČA

ČLAN ZLATNE GENERACIJE OPTUŽIO HRVATA ZA EGZODUS U BAYERNU I POBROJAO SVA IMENA Da nije bilo Nike Kovača, ne bi nas toliko napustilo Bayern!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2020. 11:24

U nešto malo više od godine dana na čelu jednog od najvećih europskih klubova, Niko Kovač je s minhenskim Bayernom uzeo tri trofeja. Prvenstvo, kup i superkup Njemačke ipak nisu bili dovoljni, pa mu se uprava kolektiva s Allianz Arene zahvalila na suradnji u studenom prošle godine.

Nije se teško sjetiti kakvih je sve objektivnih problema imao bivši izbornik hrvatske reprezentacije i pod kakvim je pritiscima radio. Smjenjivalo ga se nakon svakog rezultata koji nije bio pobjednički, nalazilo mu se zamjene na svakom koraku, a ni igrači nisu bili baš najzadovoljniji. Prvo su se žalili na njegove metode rada, a zatim su na površinu počeli isplivavati i neki drugi detalji koji bi otkrivali njihovo nezadovoljstvo.

Dosta je igrača napustilo Bayern, a jedan od njih je i iskusni brazilski igrač Rafinha. Nakon što je u Bayernu proveo osam godina i uzeo titulu prvaka Europe 2013. godine, otišao je u brazilski Flamengo, baš zbog nesuglasica s Kovačem. Jedna izjava koju je Rafinha dao za njemački Bild posebno odzvanja...

- Zamolio sam Kovača da me pusti prije početka prošle sezone, imao sam ponudu Bayera iz Leverkusena. On me zamolio da ostanem, rekao je da me treba, a onda sam jedva više zaigrao. Respektiram ga, ali da je bilo drugačije, možda bismo svi još bili u klubu: Arjen Robben, Franck Ribéry, James, Mats Hummels, Renato Sanches, Arturo Vidal i ja - rekao je Rafinha.

Linker
24. travanj 2024 10:23