Daniel Kopatsch/Getty Images for FC Bayern
PRAVA PODRŠKA

'DAJTE MU VREMENA I BIT ĆE JOŠ BOLJI!' Niko Kovač zatvorio je usta svima koji osporavaju učinak Vatrenog, a ovo je dokaz koliko mu vjeruje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. rujan 2019. 17:31

Nogometaši minhenskog Bayerna pripremaju se za subotnji susret 6. kola njemačkog nogometnog prvenstva u kojem će igrati na gostovanju kod novog prvoligaša Paderborna. Iako Bavarci ove sezone u Bundesligi još uvijek ne znaju za poraz, i dalje su poprilično aktivni kritičari trenera Nike Kovača. Oni koji ga smjenjuju iz tjedna u tjedan sada mu zamjeraju i na dovođenju Ivana Perišića koji je već u prvim nastupima za klub pokazao da će biti od velike važnosti za Bayern.

Perišić je u tri nastupa postigao dva pogotka i upisao još dvije asistencije, što zasad još nije dovoljno da utiša kritiku koja kao da se iz petnih žila trudi pronaći Kovaču neku grešku. Natruhe postoje da to ide na bolje, jer od čitave vojske onih koji su bili protiv Perišića, među kojima je bio i predsjednik kluba, ostalo ih je ipak nešto manje.

Jedno od pitanja za Kovača na pressici prije utakmice s Paderbornom bilo je vezano za Perišića.

- Potreban mi je. Igra dobro, a nakon nekog vremena bit će još i bolji. Samo mu dajte da se dokaže - rekao je negdašnji hrvatski izbornik.

Ispred Bayerna je misija povratka na čelo Bundeslige. U prvih pet kola dvaput su remizirali pa im vodeći RB Leipzig "bježi" za dva boda. Paderborn je momčad koja je u tom razdoblju uknjižila svega jedan bod i nalazi se na začelju ljestvice.

Perišić ipak propušta Paderborn

Njemački Bild nešto kasnije od Kovačeve pressice javio je da se Ivan Perišić - razbolio. Hrvatski bi reprezentativac trebao zbog viroze propustiti gostovanje kod Paderborna. Nijemci javljaju da posrijedi klasična jača prehlada, tako da ne bi trebalo biti straha za njegove reprezentativne nastupe u nastavku kvalifikacija za EURO.

Linker
18. travanj 2024 11:52