Foto: Damir Krajac / CROPIX
PIŠE KICKER

DALIĆEV 'EKSPERIMENT' KOPIRAT ĆE U JEDNOJ OD NAJJAČIH LIGA SVIJETA Zbog velikog bljeska Vatrenog mijenjaju koncept: 'I mi od toga možemo profitirati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. studeni 2018. 14:54

Sjajne igre Tina Jedvaja za hrvatsku nogometnu reprezentaciju mogle bi mu donijeti promjene u njegovom klubu Bayer Leverkusenu.

Jedvaj je u utakmicama Vatrenih protiv Španjolske i Engleske za Vatrene igra na poziciji lijevog beka. I učinio je to više nego dobro, a protiv Španjolske se prometnuo u glavnog junaka susreta s dva postignuta gola.

Nakon 11 odigranih kola Bayer je momčad s drugom najslabijom obranom lige i čak 24 primljena gola (više je primila tek Fortuna Düsseldorf), pa trener Heiko Herrlich traži načina da začepi rupe u obrani. Jedan od načina da to učini, piše njemački Kicker, je da prebaci Jedvaja s pozicije desnog beka, odnosno stopera na poziciju lijevog beka.

"Dokazao je da može igrati na poziciji lijevog beka i sada i mi od toga možemo profitirati", rekao je Herrlich.

"Kada pogledate našu staistiku vidte da primamo puno golova. Ovo je jedan od načina da se popravimo", dodao je Bayerov trener.

"U reprezentaciji se Tin odjeća jako dobro na toj poziciji jer uvijek dobiva podršku Perišića i nikad nije sam, stalno mu pomažu. Zato moramo posložiti igru tako i u klubu, da dobije samopouzdanje i taj osjećaj i s nama", zaključio je Bayerov trener.

Vjeruje se tako da bi Jedvaj na poziciji lijevog beka mogao zaigrati već u petak u domaćem okršaju protiv Stuttgarta.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 10:17