Alex Grimm Bongarts/Getty Images
VRLO DOBRE OCJENE

DANI OLMO SJAJNO ISKORISTIO PRILIKU U PRVOJ MOMČADI! NIJEMCI UOPĆE NE DVOJE: 'Trener je u njemu i Angelinu dobio dvije dodatne i opasne opcije'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. veljača 2020. 22:13

Očekivao se spektakularni dvoboj, završilo je bez pogodaka. Daleko da je derbi između Bayerna i RB Leipziga bio nezanimljiv. Međutim, strijelci nisu došli na utakmicu, Lewandowskog je sjajno uštopao Upamencano, dok je s druge strane Timo Werner promašio dvije velike prilike, od kojih je druga bila veći zicer nego kazneni udarac.

Ostao je drugi strijelac Bundeslige sam na pet metara, Neuer je praktički bio svladan, ali Werner je poslao loptu pored gola.

- Nismo došli s potrebnom dozom samopouzdanja, zato mogu reći da smo odradili dobru utakmicu kod odlične momčadi - rekao je Nagelsmann nakon utakmice.

Svjestan je bio da mu dvoboj može puno odnijeti, u slučaju Bayernove pobjede aktualni prvak pobjegao bi na četiri boda i tako napravio veliki korak prema obrani titule. Početak dvoboja nije slutio na dobro za goste, Bayern je visokim presingom unio dosta nereda u gostujuće redove, obrana se uvukla u krilo vratara Gulacsija.

- To sigurno nije bio naš plan - objasnio je Nagelsmann koji je otkrio da su se ipak svjesno povukli.

- Znao sam da oni očekuju naš presing i obranu daleko od gola, no željeli smo otvoriti prostor za kontre. Jesmo li bili previše pasivni? Puno momčadi dođe u München s istim planom, pa na kraju ne uspiju - nastavio je trener gostiju.

Međutim, početni pritisak Bayerna je polako jenjao, imali su Bavarci dvije velike prigode, ali je oba puta Upamencano blokirao Lewandowskog.

- Moram biti iskren i kazati da je remi najpravedniji ishod. U prvom dijelu smo bili bolji, pogotovo prvih 25 minuta, nakon toga smo izgubili sigurnost i nismo se više uspjeli nametnuti. Griješili smo i mogu biti sretan da to suparnik nije kaznio. Pred nama je još 13 utakmica i čeka nas težak put do titule, bit će napeto do kraja - priznao je Hansi Flick, trener Bayerna.

I u pravu je, u nastavku su gosti krenuli po pobjedu, međutim Werner dva puta i Sabitzer nisu uspjeli realizirati prigode.

- Morao samo to zabiti, imao sam vremena i uštopati loptu, a na kraju sam promašio cijeli gol - posuo se pepelom tragičar Werner.

- Naravno da takvi promašaji nisu svakodnevni, ali se događaju. Nema potrebe za Wernerovom isprikom, njemu je ipak najteže - dodao je Nagelsmann, koji na koncu nije odavao dojam nezadovoljnog čovjeka.

- S ovim bodom možemo živjeti, nema baš puno momčadi koje se mogu pohvaliti s čistom mrežom u Münchenu.

Za taj pothvat na koncu je zaslužan i vratar Gulacsi koji je u 80. minuti briljantno skinuo pokušaj Goretzke.

- Na kraju ipak moramo biti zadovoljni, ostali smo na vrhu, svjesni pak da nas čeka još puno posla - rekao je David Alaba.

Dani Olmo odigrao je 69 minuta u prvoj nastupu od početka utakmice. Imao je na početku dosta problema u zatvaranju Daviesa koji je nekoliko puta pobjega, no protokom vremena i donedavni dinamovac bivao je sve sigurniji.

Nekoliko puta iznio je loptu, dobro je surađivao s Nkunkuom, a ovisno o mediju, dobio je od solidne trojke do 4,5.

Međutim, dojam je i više nego dobar, u Kickeru su naglasili kako je Nagelsmann u njemu i Angelinu dobio dvije dodatne i opasne opcije.

Linker
25. travanj 2024 09:01