REUTERS
DRUGA STRANA SLAVLJA

DOK JE NIKO KOVAČ VEĆ SLAVIO, AKTUALNI AS VATRENIH PROŽIVLJAVAO JE TEŠKE TRENUTKE Ante Rebić s grimasom napustio teren i otišao u svlačionicu

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. svibanj 2019. 10:20

Kovačev Bayern osvojio je naslov prvaka nakon što je u zadnjem kolu pobijedio Eintracht Frankfurt sa 5:1 i završio sezonu s dva boda više od Borussije Dortmund. Bila je to velika pobjeda za hrvatskog stručnjaka koji je sezonu punu problema i stresova okončao na impresivan način dočekavši ovacije prepune Allianz Arene.

I to protiv svog bivšeg kluba, s kojim je prošle godine u finalu Kupa pobijedio upravo Bayern. U toj je utakmici briljirao Ante Rebić s dva gola i bio jedan od junaka u osvajanju vrijednog trofeja. Danas, međutim, ni Eintracht, ni Rebić nisu bili ni blizu te igre ili rezultata.

Zaigrao je danas Rebić u tandemu s Lukom Jovićem kao klasična špica i prvo poluvrijeme ostao sasvim nezamjetan. Uz njega je čvrsto uglavnom stajao Süle, a rjeđe Hummels. Nije imao ni lopti, teško je uopće Eintracht dolazio u zadnju trećinu, što je postao današnji sinonim za napadačku nemoć.

Rebićevu igru možda i najbolje oslikava fragment iz 41. minute. Krenuo je s loptom iz dubine, osvojio nešto prostora i onda poslao dugu pred kazneni prostor protivničkom vrataru Ulreich​u. Bekovsku. Jako i nikome. Shvatio je i sam, odmahnuo je rukom prema suigračima kao da je želio reći: zaboravite...

Mogao je Rebić, kao i cijeli Eintracht, zaboraviti da su prvo poluvrijeme uopće bili na Allianz Areni. U nastavku je ušao Haller, koji je zamijenio De Guzmana. S tom promjenom otišao je Rebić na poziciju polušpice i nakratko je početkom drugog dijela Eintracht izgledao kao momčad koja se bori za Ligu prvaka. Ali samo nakratko. Nakon manje od sat vremena ugasila se svaka ambicija iznimno skromnog Eintrachta, a Rebić je ubrzo zatražio izmjenu.

REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS

Nakon trećeg pogotka Bayerna pokazivao je prema klupi s bolnom grimasom i odmah je, praktički, preselio na klupu zbog ozljede. Umjesto Rebića je od 64. ušao Lucas Torro, a hrvatski se reprezentativac zaputio u svlačionicu. Utakmicu na Allianz Areni neće ni po čemu dobrom pamtiti. Lopte se nije nauživao, Eintracht je poražen, a još je zbog ozljede i napustio igru.

Linker
20. travanj 2024 01:19