Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images
NAPOKON U PRVOJ MOMČADI

FOTO: DANI OLMO I RB LEIPZIG NEPORAŽENI U VELIKOM NJEMAČKOM DERBIJU Bivši dinamovac prvi put započeo utakmicu u novom klubu

BAYERN - RB LEIPZIG Danas su se u Münchenu sučelile dvije vodeće momčad Bundeslige, derbi u kojemu je prvi put donedavni dinamovac Dani Olmo zaigrao u početnom sastavu Leipziga. Utakmica je završila bez golova i bez pobjednika pa je Bayern i dalje vodeći s 43, a Leipzig drugoplasirani s 42 boda.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 09. veljača 2020. 17:37

U derbiju 21. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayern i RB Leipzig su na Allianz Areni odigrali 0-0, pa je bavarski sastav zadržao bod prednosti na vrhu ljestvice.

Bila je to zanimljiva utakmica s nizom prilika na obje strane, no vratari Manuel Neuer i Peter Gulacsi su odradili sjajan posao.

Najbolje prilika za Bayern imali su Robert Lewandowski i Leon Goretzka, dok su u suparničkim redovima najbolje prilike propustili Marcel Sabitzer i Timo Werner.

U 53. minuti sudac Marco Fritz je dosudio kazneni udarac za bavarski sastav, međutim poništen je nakon pregleda video snimke jer je poljski napadač Lewandowski bio u zaleđu.

Ivan Perišić je zbog ozljede gležnja izvan stroja i nije konkurirao za sastav bavarskog velikana, dok je kod Leipziga do 69. minute igrao Dani Olmo.

U nedjelju se trebala igrati i utakmica između Borussije Moenchengladbach i Kolna, međutim odgođena je zbog lošeg vremena.

Na ljestvici vodi Bayern sa 43 boda, Leipzig je drugi s bodom manje, dok dvije Borussije, iz Dortmunda i Moenchengladbacha imaju po 39 bodova.

BAYERN - RB LEIPZIG 0:0

FC Bayern: Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich - Thiago, Goretzka - Gnabry, Lewandowski, Müller

RB Leipzig: Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg, Angelino - Adams, Laimer, Sabitzer - Nkunku, Werner, Olmo

-------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

81' - Derbi Bayerna i RB Leipziga ušao je u samu završnicu.

69' - Iz igre je izašao Olmo, zamijenio ga je Schick.

68' - Iako Bayern i dalje dominira u posjedu lopte RB Leipzig je u drugom dijelu opasnija momčad.

63' - Velika šansa za RB Leipzig. Nkunku je gurnuo odlični loptu koju je uhvatio Timo Werner (RB Leipzig) i unutar šestnaesterca opalio, ali je za dlaku otišlo pokraj lijeve stative.

54' - Dosuđen je jedanaesterac za Bayern nakon faula Dayota Upamecana u kaznenom prostoru, ali nakon intervencije VAR-a odluka je poništena. Naime, pokazao se da je Lewandowski u akciji bio u zaleđu prije samog faula.

46' - Krenulo je drugo poluvrijeme.

45' - Završeno je prvo poluvrijeme. Na Odmor se odlazi bez golova. Bayern je imao 70% posjed lopte i 7 udaraca prema golu suparnika, naspram svega dva udarca RB Leipziga.

37' - Požutio je sada Konrad Laimer iz RB Leipziga zbog grubog starta.

30' - Nakon pola sata igre omjer posjeda lopte je 74:26 u korist Bayerna. Olmov Leipzig se orjenitirao na kontranapade.

24' - Najbolja prilika za RB Leipzig na susretu. Timo Werner (RB Leipzig) je dočekao centaršut u šesnaestercu i pucao po golu, ali njegov je udarac bio neprecizan.

15' - U dosadašnjem dijelu susreta RB Leipzig nije uputio nijedan šut prema golu Bayerna.

10' - Nakon deset minuta igre Bayern ima 76% vremena loptu u svom posjedu.

6' - Bayern očekivano dominira na startu. Sada je dobro pucao Thiago Alcantara, ali Gulacsi brani.

1' - Započeo je derbi u Münchenu.

-------------------------------------------------

17.20 - Poznati su sastavi za večerašnji ogled u Münchenu. Bivši Dinamov as Dani Olmo startat će od prve minute za goste iz Leipziga. Prva mu je to utakmica koju će započeti za RB Leipzig od transfera iz Dinama.

Linker
21. travanj 2024 05:01