REUTERS
BUNDESLIGA

FOTO: NAPOKON LIJEPE VIJESTI ZA NIKU KOVAČA Bayern nakon velike pobjede u Ligi prvaka slavio i u Bundesligi, ali ni vodeća Borussia nije kiksala

Vodeća Borussia Dortmund je u subotu 13. kolu Bundeslige svladala Freiburg sa 2-0, dok je Bayern, kojeg vodi Niko Kovač, u gostima kod Werdera slavio sa 2-1.
Piše: HinaObjavljeno: 01. prosinac 2018. 18:50

Iz Njemačke napokon stižu ljepše vijesti za Niku Kovača i Bayern. Ovotjedna uvjerljiva pobjeda u Ligi prvaka protiv Benfice (5-1) izgleda da je pomogla Bayernu da se izvuče iz rezultatske krize i u Bundesligi.

Nogometaši Bayerna su, nakon dva remija i poraza, napokon upisali pobjedu, a oba gola zabio je Serge Gnabry. Jedan od najvećih mladih talenata Njemačke bio je spasitelj Bayerna, prvo je zabio za vodstvo u 20. minuti, ali samo 13 minuta poslije Bayern je ponovno pokazao slabosti u obrani i primio gol. Zabio je Japanac Osako.

REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS

U 50. minuti ponovno se ukazao Gnabry, zabio za super važnu pobjedu i vratio mir Bavarcima.

Koliko je Kovač želio izbjeći šok u posljednjim minutama, ilustrira i situacija iz sudačke nadoknade kada je sudac u 93. minuti isključio domaćeg igrača Moisandera pa produžio utakmicu za jednu minutu. To je posebno naživciralo Kovača koji je skakao i mahao uz aut-liniju pokušavajući objasniti sucu da je utakmica gotova, ali je ipak na kraju dočekao veliku, važnu pobjedu za sve u Bayernu.

Za novu pobjedu Borussije strijelci su bili Marco Reus (40-pen) i Paco Alcácer, koji je ponovno bio džoker s klupe. Španjolski napadač je u igru ušao u 70. minuti, a mrežu je zatresao u sudačkoj nadoknadi (90+1).

Alcacer je ovog ljeta došao iz Barcelone i u deset utakmica zabio je 11 golova, s tim da je većinu susreta ulazio sa klupe za pričuve.

Večeras Kramarićev Hoffenheim dočekuje Schalke.

Uskoro opširnije...

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 01:45