Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
ODLUKA PADA U POSLJEDNJEM KOLU

GOSPODSKI POTEZ KOVAČA NAKON SPORNE ODLUKE KOJA JE PODIJELILA JAVNOST Hrvat najavio spektakl: 'To se u Münchenu nije dogodilo godinama'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2019. 22:21

Nogometaši Bayerna propustili su osigurati novu titulu prvaka u pretposljednjem kolu Bundeslige, susret u Leipzigu završio je remijem 0:0. Borussia Dortmund je s 3:2 slavila protiv Fortune Dusseldorf i stigla na dva boda do bavarskoga kluba pa će odluka o novom njemačkom prvaku pasti u zadnjem kolu, što se u Bundesligi nije dogodilo od sezone 2008/2009.

Trener Bayerna Niko Kovač bio je zadovoljan igrom svojih nogometaša, ali ne i konačnim ishodom:

"Frustrirajuće je što danas nismo došli do pobjede jer jer bilo očigledno da smo bolja momčad.", izjavio je za Sky, "Ali sljedećega tjedna igramo na domaćem terenu i ondje ćemo pobijediti.", uvjeren je u pozitivan rezultat bivši hrvatski izbornik.

U subotu će Bavarci igrati s Rebićevim Eintrachtom iz Frankfurta na Allianz Areni, a Kovač računa na veliku podršku domaćih navijača.

"Ozračje će zasigurno biti fantastično jer smo toliko blizu naslovu.", poručio je, "Takva neizvjesnost nije se u Münchenu dogodila godinama i stoga će atmosfera biti motivirajuća", rekao je Kovač, a u prilog toj izjavi poslužit će i činjenica da će se od bavarskoga dresa oprostiti dvojica velikana Arjen Robben i Franck Ribery.

Na pitanje novinara što misli o poništenom golu Goretzke koji mu je mogao donijeti naslov Niko Kovač je džentlmenski odgovorio:

"Apsolutno podržavam VAR, a to je uistinu bila teška odluka. Smatram da je bila ispravna."

Za kraj je hrvatski trener rezimirao:

"Imali smo cijeli susret pod kontrolom i nismo dopustili neko negativno iznenađenje. Leipzig je jaka momčad, mi smo stvorili mnoštvo prilika, ali nismo uspjeli poentirati. Odgodili smo slavlje za sljedeći tjedan", zaključio je Kovač.

Linker
16. travanj 2024 02:21