Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
PALE SU TEŠKE RIJEČI

IGRAČ BAYERNA NAPAO NIKU KOVAČA: 'ZAISTA SAM RAZOČARAN!' 'Valjda Heynckes, Ancelotti i Guardiola nemaju pojma o nogometu, a Niko ima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2019. 09:17

Niko Kovač na klupi Bayern Münchena niže uspjeh za uspjehom, a hvalospjevi hrvatskome treneru stižu sa svih strana. Bayern je ponovno na vrhu, dijeli prvo mjesto s dortmundskom Borussijom (igra u nedjelju), ali unatoč sjajnim rezultatima, nisu svi zadovoljni načinom na koji bivši hrvatski izbornik vodi klub.

33-godišnji brazilski branič Rafinha izjavio je za ugledni njemački Bild da ne može shvatiti zašto mu Kovač ne daje veću minutažu. Frustrirani Brazilac djelovao je iznimno razočarano nakon što je subotnju bundesligašku utakmicu protiv Herthe još jednom odgledao s klupe.

Bayern je pobijedio 1:0, a Rafinha nije ušao u igru premda se očekivalo da će zamijeniti Joshuu Kimmicha koji je u 51. minuti dobio žuti karton.

"U zadnje vrijeme trener me ne poštuje. Trudim se na treninzima, a teško mi je motivirati se. Treniram dobro, ali ne dobivam nikakvu priliku."

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group E - Bayern Munich v Benfica - Allianz Arena, Munich, Germany - November 27, 2018  Bayern Munich's Rafinha talks with referee Daniele Orsato  REUTERS/Michael Dalder
REUTERS/Michael Dalder

Na pitanje je li Kovač nepravedan prema njemu, Rafinha odgovara:

"Da, mislim da je. Nemam pojma zašto. Uvijek dajem 100 %. Dajem sve od sebe, a on na mene očito ne računa. Ne mogu uopće shvatiti kako on razmišlja. A dok su u klubu bili Heynckes, Ancelotti i Guardiola, igrao sam. Možda oni nemaju pojma o nogometu. Igrao sam u prvome dijelu prvenstva, a sada više ne igram. Ne znam što se događa i zaista sam razočaran", požalio se Brazilac.

Soccer Football - Champions League - Bayern Munich Training - Saebener Strasse, Munich, Germany - November 6, 2018   Bayern Munich's Renato Sanches with Rafinha during training   REUTERS/Michael Dalder
REUTERS/Michael Dalder

Zatim je još dodao:

"Trener zna da odlazim na kraju sezone, možda je to razlog."

Rafinha je posljednji put veću minutažu imao kada je Bayern izgubio od Bayer Leverkusena 3:1 početkom veljače. Od tada je na klupi proveo tri utakmice Bundeslige i jednu u Kupu. U Ligi prvaka protiv Liverpoola ušao je u posljednjoj minuti kao taktička zamjena.

Soccer Football - DFB Cup - SV Roedinghausen v Bayern Munich - Stadion an der Bremer Brucke, Osnabruck, Germany - October 30, 2018   Bayern Munich's Rafinha in action   REUTERS/Leon Kuegeler  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Leon Kuegeler

"Jako sam tužan što nisam dobio veću minutažu. Dobar sam igrač, a nemam priliku to i pokazati. Nadam se da ću dobiti šansu u iduća dva tjedna. Jednostavno želim igrati", zaključio je.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 04:07