REUTERS
SVAKA MU JE NA MJESTU

IVICA OLIĆ MAJSTORSKI OPISAO GLAVNI PROBLEM NIKE KOVAČA I UPERIO PRSTOM U BIVŠE SUIGRAČE 'Oni su u godinama! Taj dvojac više ne može igrati...'

Ivica Olić je u velikom subotnjem intervjuu za Sportske novosti progovorio i o svome nekadašnjem klubu Bayernu, kojega danas s klupe vode Niko Kovač.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. studeni 2018. 16:38

Zašto u Njemačkoj toliko kritiziraju Niku Kovača?

- Nekoliko dana prije nego što su Niku počeli kritizirati, nisi mogao otvoriti novine ili na drugim medijima pročitati ili čuti hvalospjeve o njemu. Samo su curili superlativi, bio je najbolji trener. Onda je došla ta utakmica s Augsburgom, bio sam na toj utakmici. Završilo je 1:1, a trebalo je biti 5:1 za Bayern. Tada u Berlinu Bayern izgubi od Herthe, u sedam dana Kovač se od super trenera pretvorio u trenera kojeg se kritizira. Pa ne valja ovo, pa ono, pa nered tu, pa nered tamo. Ali u Münchenu uvijek traje taj pritisak medija, dobro to znam. Presing je strašan. Tako je bilo s Van Gaalom i drugim trenerima.

Mislite li da je Bayern kiksao, da nije doveo igrače koji bi odgovarali klupskim ambicijama?

- Da, Bayern je kiksao. Nije doveo nikoga da osvježi momčad, da napravi nešto novo. Trebao je klub Niki u roster dovesti jednog-dva igrača koja bi mogla u teškoj sezoni popuniti kadar, to je glavni problem. To je krivnja uprave. Nadao sam se nakon Svjetskog prvenstva da će jedan od igrača koji će doći u Bayern biti Ante Rebić. Trebalo bi im svježine kako bi se zamijenili Robben i Ribery koji su ipak u godinama.

Soccer Football - Bundesliga - VfL Wolfsburg v Bayern Munich - Volkswagen Arena, Wolfsburg, Germany - October 20, 2018  Bayern Munich's Arjen Robben receives instructions from coach Niko Kovac   REUTERS/Fabian Bimmer  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Fabian Bimmer / REUTERS
Niko Kovač

Jesu li njih dvojica prestari za visoke europske standarde?

- Ha, znate da ću ja uvijek braniti ‘te godine’. Ali definitivno stoji da taj dvojac više nije u stanju igrati utakmice svaka tri dana. Nadalje, Bayernu se dogodilo da njihov najbolji igrač na pripremama Kingsley Coman ozlijedi. Neće ga biti do kraja godine. No, Bayern se sad opet vratio na pobjedničke staze, dobili su Wolfsburg i AEK, opet je sve u redu. Siguran sam da će Niko izaći iz tih problema, da će Bayern uzeti naslov te napraviti dobar rezultat u Ligi prvaka, iako će ove sezone biti teže ući u polufinale.

Zašto Bayern nije kupio Antu Rebića?

- Robben i Ribery su baš dolaskom Kovača produžili ugovore, lijevo su imali Sergea Gnabryja te Comana. Rekli su da imaju po dva igrača na lijevoj i desnoj strani, tako da nisu doveli nikoga.

Je li Ante Rebić vaš klasični nasljednik po stilu igre?

- Nije... Velika je razlika između Rebića i mene. On više voli biti na krilu, pa ući s krila. Ipak, u zadnje vrijeme se šulja po sredini, polako ide prema špici. Ja sam pak u svim svojim klubovima bio prvi strijelac svoga kluba. Nisam ja bio krilo, dok Reba ima te kvalitete, on je za mene odličan krilni igrač koji može igrati i pravog napadača.

Linker
25. travanj 2024 17:47