Niko Kovač
 REUTERS/Andreas Gebert / REUTERS
UTRKA S VREMENOM

IZJAVA NIKE KOVAČA NIJE UMIRILA NAVIJAČE BAYERNA Svjetski prvak ekspresno po rekordnom transferu završio na operaciji, Hrvat otkrio kad se vraća

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. ožujak 2019. 18:38

Nakon reprezentativne stanke nogometaši Bayerna vraćaju se bundesligaškim izazovima u subotu gostovanjem kod Freiburga u sklopu 27. kola.

Na presici uoči utakmice Bayernov trener Niko Kovač progovorio je, između ostaloga, o rekordnom pojačanju Bayerna i Bundeslige, Lucasu Hernandezu, čiji je transfer iz Atletico Madrida uz 80 milijuna eura odštete i službeno potvrđen.

Odmah po objavi posla 23-godišnji Hernandez je podvrgnut operaciji desnog koljena i sada je u utrci s vremenom da bi bio spreman za početak sljedeće sezone.

Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 1 - France v Germany - Stade de France, Paris, France - October 16, 2018  France's Lucas Hernandez in action  REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

"Trebao bi biti spreman za otvarajuću utakmicu nove sezone, ali to ne znači nužno da će biti spreman za prvi dan treninga 1. srpnja. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati", rekao je Kovač i otkrio da je Hernandezova operacija prošla jako dobro.

Što se tiče konkretne pozicije na kojoj vidi Hernandeza Kovač je rekao.

"On je raznovrstan igrač i to je svakom treneru važno. On je mlad igrač, svjetski prvak koji može igrati na različitim pozicijama, što će nas definitivno ojačati".

Hernandez može igrati na poziciji lijevog beka i stopera, a mnogi navijači Bayerna strahuju da je klub platio rekordne novce za igrača koji ima ozbiljnih zdravstvenih problema i dovode takvu odluku u pitanje.

Linker
20. travanj 2024 01:39