Lars Baron/Bongarts/Getty Images
INFORMACIJE IZ PRVE RUKE

JEDAN OD NAJVEĆIH U POVIJESTI NJEMAČKOG NOGOMETA OBJASNIO ŠTO SE DOGODILO NIKI KOVAČU Poznajem ga jako dugo, igrali smo zajedno, radili kao treneri...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2019. 10:15

Legendarni kapetan Bayerna i Njemačke Lothar Matthaus u intervjuu Kickeru osvrnuo se na smjenu Nike Kovača na klupi Bayerna.

- Nije jednostavna situacija, ali mogu reći da Niku poznam dugo, da smo bili suigrači u Salzburgu i radili kao treneri uz Trapattonija. Znam njegove karakteristike i znam da je dobro obavio posao usprkos činjenici da je smijenjen. Rekao sam da to nije jednostavna stvar biti trener Bayerna, jer od starta nije bio željen na klupi i nije imao podršku kakvu je priželjkivao. Niko je ušao u neke kompromise, pod pritiscima i zbog raznih izjava vezanih uz momčad koje su se pojavljivale u medijima. Situacija u Frankfurtu je bila kulminacija, jer za takvu utakmicu trebaju puno iskusniji igrači. No, nije odgovoran kada recimo zvijezda Coutinho promaši s jednog metra gol u Augsburgu, to je druga stvar. Takav je, ne treba mu saželjenje, vrlo je ponosan na ono što radi i kako god siguran sam da će brzo ustati i krenuti dalje - biranim riječima o prijatelju je govorio Matthaus.

Linker
19. travanj 2024 22:35