BOCHUM, GERMANY - OCTOBER 29: Head coach Niko Kovac of Bayern Muenchen reacts during the DFB Cup second round match between VfL Bochum and Bayern Muenchen at Vonovia Ruhrstadion on October 29, 2019 in Bochum, Germany. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
Lars Baron/Bongarts/Getty Images

INFORMACIJE IZ PRVE RUKE

JEDAN OD NAJVEĆIH U POVIJESTI NJEMAČKOG NOGOMETA OBJASNIO ŠTO SE DOGODILO NIKI KOVAČU Poznajem ga jako dugo, igrali smo zajedno, radili kao treneri...

AUTOR:
    • Sportske novosti

  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2019. u 09:15

  • Legendarni kapetan Bayerna i Njemačke Lothar Matthaus u intervjuu Kickeru osvrnuo se na smjenu Nike Kovača na klupi Bayerna.

    - Nije jednostavna situacija, ali mogu reći da Niku poznam dugo, da smo bili suigrači u Salzburgu i radili kao treneri uz Trapattonija. Znam njegove karakteristike i znam da je dobro obavio posao usprkos činjenici da je smijenjen. Rekao sam da to nije jednostavna stvar biti trener Bayerna, jer od starta nije bio željen na klupi i nije imao podršku kakvu je priželjkivao. Niko je ušao u neke kompromise, pod pritiscima i zbog raznih izjava vezanih uz momčad koje su se pojavljivale u medijima. Situacija u Frankfurtu je bila kulminacija, jer za takvu utakmicu trebaju puno iskusniji igrači. No, nije odgovoran kada recimo zvijezda Coutinho promaši s jednog metra gol u Augsburgu, to je druga stvar. Takav je, ne treba mu saželjenje, vrlo je ponosan na ono što radi i kako god siguran sam da će brzo ustati i krenuti dalje - biranim riječima o prijatelju je govorio Matthaus.

    Iz drugih medija