Boris Streubel/Bongarts/Getty Images
INTERVJU ZA KICKER

JEDNA OD NAJVEĆIH ZVIJEZDA BAYERNA OTVORENO POSLALA PORUKU NIKI KOVAČU U NAJTEŽIM TRENUCIMA 'U devet godina u Bayernu pamtim samo jedan teži udarac'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2018. 17:14

Arjen Robben, jedna od najvećih zvijezda Bayerna, otvoreno je progovorio o krizi koja trese Bayern.

Nakon četiri uzastopne utakmice bez pobjede u svim natjecanjima Bayern je pao na tek šesto mjesto bundesligaške ljestvice. Iza njih su dva poraza i dva remija, a posebice boli 3:0 domaći poraz od Borussije Mönchengladbach.

Robben još osjeća gorak okus nakon tog poraza.

"U svojih devet godina provedenih u Bayernu pamtim samo jedan teži udarac, 4:0 poraz od Reala 2014. godine", rekao je Robben u intervjuu za Kicker.

Ovaj 34-godišnjak stigao je u Bayern 2009. godine, a uvjeren je da će se ova momčad vratiti na pobjednički kolosijek.

Arjen Robben
REUTERS/Ralph Orlowski
Arjen Robben

"Kvalitetu imamo, moramo se pokušati osloboditi i zajedno zabaviti. Čvrsto sam uvjeren da možemo preokrenuti stvari".

Progovorio je i o Niki Kovaču koji se nalazi na udaru kritika. Za bivšeg izbornika Vatrenih imao je samo riječi hvale koje mu mogu biti vjetar u leđa.

"Novi trener je pobjednik. Jako je ambiciozan i traži načine kako da popravimo naš nogomet. Ono što nam treba je pobjednički niz. Nadam se da će se svi vratiti zdravi s reprezentativnog okupljanja. Nemamo puno vremena".

MUNICH, GERMANY - SEPTEMBER 15:  Niko Kovac, head coach of Bayern Muenchen looks on whilst his players Joshua Kimmich and Arejn Robben run with the ball during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and Bayer 04 Leverkusen at Allianz Arena on September 15, 2018 in Munich, Germany.  (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Jedan klub posebno je impresionirao nizozemskog velikana.

"Dortmund je jak suparnik, a za ostale ne znam koliko mogu izdržati".

Prvi sljedeći ispit za Bavarce je subotnje gostovanje kod Wolfsburga. Robben je otkrio recept za uspjeh.

"Moramo opet dominirati protiv suparnika, trebamo više strasti, više kretanja i iznenađenja u igri", zaključio je Robben.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 12:45