Ribery i Kovač
 Sebastian Widmann/Getty Images / Bongarts/Getty Images
ZAUVIJEK ĆE GA MUČITI

'JOŠ UVIJEK TO NISAM PREBOLIO, BILA JE TO STRAŠNA NEPRAVDA' Kovačeva zvijezda otvorila dušu na spomen vruće teme iz 2013. godine

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2019. 10:24

Franck Ribery možda ipak ne igra svoju posljednju sezonu u bavarskom gigantu. Bayernov Francuz popričao je s L’Equipeom i otkrio neke planove, ali se i prisjetio jednog bolnog trenutka iz 2013. godine.

"Vidjet ćemo što će se događati kroz idućih nekoliko tjedana. Sjest ću sa šefovima i mojim agentom Alainom Migliaccijom. Nastavit ću igrati za Bayern ako ću i dalje moći davati sve od sebe. Trećinu života proveo sam u Münchenu, a čak dvije trećine svoje profesionalne karijere. Klub me prihvatio onakvim kakav jesam i ja ga neću nikada prevariti. Ovdje je riječ o jednoj pravoj ljubavnoj priči", započeo je Ribery.

Soccer Football - Champions League Quarter Final Second Leg - Bayern Munich vs Sevilla - Allianz Arena, Munich, Germany - April 11, 2018   Bayern Munich's Franck Ribery in action with Sevilla's Pablo Sarabia         REUTERS/Michael Dalder
REUTERS/Michael Dalder

Franck je već 12 godina član Bayerna. To su razdoblje njegove karijere uglavnom obilježavali lijepi i uspješni trenuci, a tamo 2013. je vjerojatno bio na svom vrhuncu. Upravo zato ga i dan danas boli što te godine nije osvojio Zlatnu loptu.

"Vidio sam sebe kao osvajača Zlatne lopte. To je istina. I danas mislim da sam ju zaslužio. Još uvijek to nisam prebolio. Sve što sam mogao sam osvojio s Bayernom. Nije moglo bolje od toga. Ništa nisam zavidio Ronaldu ili Messiju, ali sam primio težak udarac. To treće mjesto sam doživio kao strašnu nepravdu. 10 tisuća puta sam se pitao - 'Zašto to nisam ja osvojio?' Što sam više razmišljao to mi se sve više gadilo. Nije tu sve bilo baš najjasnije", izjavio je Ribery koji je te godine bio treći iza osvajača nagrade Ronalda i drugoplasiranog Messija.

Bila je to jedna jako napeta utrka u kojoj je Portugalcu pripalo 27,99 posto glasova, Argentincu 24,72, a razočaranom Riberyju 23,36.

Linker
19. travanj 2024 17:33