ANDREAS GEBERT REUTERS
TEŽAK UDARAC

KAD SVE KRENE NIZBRDO: OVAKO JE GOVORIO I NIKO KOVAČ! Ćudljivi Bayern novom treneru napravio isto što i potjeranom Hrvatu, evo kako je reagirao...

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 08. prosinac 2019. 09:10

Flick-efekt definitivno je nestao. Nakon četiri uvodne pobjede uz sjajnu gol-razliku (16:0), Bayern je u tjedan dana doživio drugi uzastopni poraz, nakon što su ih prošlog vikenda šokirali Apotekari u Münchenu, u subotu su Bavarci poraženi u velikom derbiju kod Borussije u Mönchengladbachu.

Obrana titule prvaka u ovom trenutku izgleda vrlo daleko za Bavarce. Napokon su navijači u Njemačkoj došli na svoje, borba za naslov prvaka bit će daleko neizvjesnija nego što je to bila u ovom desetljeću.

- Bila je ovo nevjerojatno teška utakmica, srećom da se ona sastoji od dva poluvremena - rekao je najveću istinu trener domaćina Marco Rose.

Naime, u prvom poluvremenu njegova momčad nije postojala na terenu, previše opreza, pa čak i straha vidjelo se u njihovim reakcijama, kao da ih je važnost utakmice presjekla. Bayern je bio dominantan, pritiskali su prema Sommeru, no opet su puno toga promašili. Bili su vrlo blizu vodstva kada je u 27. minuti Kimmichov udarac vratar Sommer propustio kroz ruke, no švicarski reprezentativac uspio je zaustaviti loptu centimetar prije nego što je prošla crtu punim obujmom.

- U prvom dijelu smo stvorili puno prigoda i promašivali ih, igrali smo stvarno dobro. Frustrirajuće je što smo toliko promašili - započeo je trener gostiju Flick.

Potpuni preokret

U 20. minuti bio je prisiljen na prvu zamjenu, ozlijedio se Tolisso, a umjesto njega ušao je Perišić, koji je također imao jednu dobru priliku, ali njegov volej završio je preko gola. No, početkom drugog dijela hrvatski reprezentativac je bio precizniji, s nekih 15 metara iz okreta pogodio je preko Sommera, koji je mogao tu loptu zaustaviti.

Taj pogodak kao da je oslobodio domaće. Naime, od te 49. minute krenuli su prema Neueru i iz minute u minuti bivali sve opasniji. Ključni potez povukao je Rose uvevši Embola umjesto Benesa. Švicarski napadač sijao je paniku u obrani gostiju, a do izjednačenja Borussia je stigla nakon kornera, najviši je bio Bensebaini. Alžirac se kasnije prometnuo u velikog junaka domaćih navijača. Naime, na isteku 90. minute Thuram je pobjegao obrani gostiju i kada je ušao u šesnaesterac srušio ga je Martinez, sudac je odmah pokazao na bijelu točku, a Basku drugi žuti karton. Bensabaini je bio vrlo smiren i sigurno je realizirao najstrožu kaznu, bacivši tribine Borussije Parka u trans.

I nakon 14 kola peterostruki njemački prvak vodi na ljestvici, navijači imaju pravo na snove, a još jednom se pokazalo kako su neugodan suparnik Bavarcima, bila je ovo njihova 25. pobjeda u međusobnim ogledima. Niti od jednog suparnika u Bundesligi Bayern nije više gubio.

Soccer Football - Bundesliga - Bayern Munich v Bayer Leverkusen - Allianz Arena, Munich, Germany - November 30, 2019  Bayern Munich's Ivan Perisic reacts  REUTERS/Andreas Gebert  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
ANDREAS GEBERT REUTERS
7. Ivan Perišić (5,094.000 dolara) - U Interu je imao četiri milijuna eura, u Bayernu je, kažu, dobio malu “zahvalnicu” ekstra kako bi došao na jednogodišnju posudbu. Sljedeći Perišićev ugovor bit će sigurno na toj razini.

- Pogodak koji smo primili bio je znak za naše buđenje, krenuli smo hrabro i ofenzivno. Nakon što smo izjednačili bili smo još opasniji, baš onako kako smo htjeli igrati od prve minute. Rezultat pokazuje da smo na pravom putu, ali morali smo u prvom dijelu igrati puno bolje, trebamo biti puno konstatniji - našao je zamjerke u velikoj pobjedi Rose, ali morao je i pohvaliti strijelca dva pogotka.

- Ova utakmica bi Ramyju trebala biti dodatni impuls, zabiti dva gola Bayernu, a igraš na mjestu lijevog braniča, nije svakodnevna pojava. Veselim se zbog njega, a na kraju je presudio naš momčadski duh - zaključio je odlični mladi stručnjak, koji je ljetos stigao iz RB Salzburga, dok je Flick mogao samo tužno zaključiti:

Frustrirajući poraz

- Frustrirajuće je ovako izgubiti, sve smo trebali riješiti do 60. minute - kazao je privremeni trener Bayerna, koji je sve dalje od zadržavanja te funkcije i na proljeće.

U ostalim utakmicama RB Leipzig je slavio protiv Hoffenheima (Kramarić 90 minuta), Augsburg protiv Mainza, uz Jedvajevu punu minutažu, dok je Wolfsburg poražen u Freiburgu. Brekalo je ušao u 60. minuti. Uvjerljivu pobjedu ostvarila je druga Borussia, u Dortmundu je sa 5:0 ispratila Fortunu.

Izjava trenera Bayerna Hansija Flicka nakon susreta podsjetila je na one Nike Kovača, koji je također tvrdio da Bayern igra dobro, ali...

"Igrali smo dobro i to je jako važno. Pogotovo smo dobri bili u prvom poluvremenu, stvorili smo velik broj prilika. Naravno, frustrirajuće je da ih nismo iskoristili, i sami smo vratili Gladbach u utakmicu. Trebali smo to puno ranije završiti, kao što smo trebali i protiv Leverkusena prošlog tjedna. Ova momčad ima golgetersku kvalitetu, ali trenutno to na terenu ne pokazuje. Na kraju, u nogometu se broje golovi", rekao je Flick.

Manuel Neuer bio je jedan od kritičara Nike Kovača i igre Bayerna u njegovo vrijeme, a nije bio oduševljen niti jučer.

"Nismo stvorili dovoljno pritiska. Trebalo smo krenuti jače kad smo postigli gol za vodstvo. Nismo trebali čekati. Sad se nema smisla vraćati na to, s obzirom kako smo igrali. Mogli smo napadati, raditi pritisak i stvarati šanse. Ali čekali smo predugo nakon tog vodstva i dopustili Gladbachu da sam napravi pritisak".

Thomas Müller ovako je prokomentirao poraz:

"Užasno je depresivno izgubiti utakmicu u ovakvoj situaicji. Nakon vodstva nismo kontrolirali susret kao u prvih 50 minuta. Nogomet je brza igra, u utakmici se sve brzo okrene. Na kraju dana, ostali smo praznih ruku usprkos dobrom nastupu", rekao je jedan od senatora.

Linker
25. travanj 2024 19:09