REUTERS/Leon
PRVA REAKCIJA

KOVAČ SE OGLASIO NAKON PORAZA KOJI BI MOGAO BITI PRESUDAN ZA NJEGOVU BUDUĆNOST Hrvat detektirao probleme: 'To se ne smije događati, zato smo poraženi'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. studeni 2018. 22:51

Borussia Dortmund je u fenomenalnoj utakmici najvećeg njemačkog derbija srušila Bayern s 3:2 i tako Bavarcima nakon 11 kola pobjegla na sedam bodova prednosti.

Niko Kovač nije bio previše razočaran nakon poraza, na pitanje kako je on vidio ovaj spektakularni derbi komentirao je:

- Da bio je to sjajan dvoboj, obje momčadi odigrale su na fantastičnoj razini. Prvi dio bili smo dominantniji, drugi dio je pripao njima. Nakon njihova brza izjednačenja uspjeli smo opet povesti, ali onda smo primili dva pogotka iz kontre, a to se ne smije događati. Prvi dio smo bili čvrsti u obrani, nisu nam ništa mogli, to nije bio slučaj u nastavku - iskren je bio Kovač.

Kako se može dogoditi da tako jedna iskusna momčad napravi toliko pogrešaka, bilo je pitanje njemačkog kolege.

- Problem su nam stvarala ubacivanja iz drugog plana, a to Borussia sjajno radi. Za tako nešto moraš biti koncentriran cijelo vrijeme, ne trčiš li s njima odmah si u problemu. Ponavljam, takve se stvari ne smiju događati, dolazili su s igračem više pred naš gol. Zato smo i poraženi, premda bi najrealnije bilo neriješeno.

Što ovaj poraz znači za vašu poziciju u klubu?

- Na ovom porazu možemo graditi, bila je to naša najbolja utakmica još od Schalkea, kombinatorika je bila u redu, borbenost na visokoj razini. Sada trebamo otkloniti ove pogreške. Sada trebamo ponavljati ono što smo radili u prvom poluvremenu. Još je dosta utakmica pred nama, sedam bodova minusa sada izgledaju veliki, no mi možemo to u nastavku sezone dostići i radit ćemo kako bismo uspjeli - zaključio je Kovač.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 04:09