REUTERS/Andreas Gebert
BUNDESLIGA

KOVAČ U NAJAVI IDUĆE UTAKMICE NAHVALIO GLAVNE KONKURENTE ZA NASLOV 'Stvarno su u dobrom ritmu, zabavno ih je gledati'

NJEMAČKA Bayernov trener Niko Kovač pohvalio je aktualnog lidera Bundeslige
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 27. listopad 2018. 14:23

Za razliku od protekle sezone, njemački klubovi ove igraju vrlo dobro u Europi. Svi više-manje imaju prigodu za prolazak skupina, što nije bio slučaj prošle sezone. Odmora, pak, nema, nastavlja se prvenstvena utrka, napokon zanimljivija nego prethodne. Bayern je tek četvrti i nakon šest godina našao se u ulozi lovca, Bavarci zaostaju četiri boda za Borussijom D., koja ove sezone igra odlično i nadasve efikasno.

- Mi moramo sve naše utakmice dobiti, ako u međuvremenu smanjimo razliku bit će to odlično za derbi u Dortmundu, koji nas čeka 10. studenoga - rekao je jučer Niko Kovač, najavljujući današnji ogled u Mainzu.

Soccer Football - Bundesliga - VfL Wolfsburg v Bayern Munich - Volkswagen Arena, Wolfsburg, Germany - October 20, 2018  Bayern Munich's Arjen Robben receives instructions from coach Niko Kovac   REUTERS/Fabian Bimmer  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Fabian Bimmer / REUTERS
Niko Kovač

Suparnik im nije u naročitoj formi, osvojili su u posljednjih pet utakmica samo dva boda, a ni u jednoj nisu zabili gol. Napadačka suša traje točno 450 minuta. Kovač neće moći računati na Arjena Robbena, koji je pocrvenio na gostovanju u Wolfsburgu, a Nizozemac je poslao jasnu poruku konkurenciji.

Robbenova prijetnja

- Mi možemo i znamo samo jedno napraviti. Pobjeđivati! Vidjeli smo kako o nama svi loše pričaju kada izgubimo utakmicu. Sad smo se vratili na pobjedničku stazu i poručujem svima; naš cilj do zimske stanke je dobiti baš svaku utakmicu - jasan je Robben.

Bayernu je do Božića ostalo još 13 utakmica u svim natjecanjima, uspiju li u ovom naumu, onda će kriza koja je trajala četiri utakmice biti potpuno zaboravljena. Na pitanje mogu li Bavarci igrati poput Borussije, Kovač je odgovorio:

- Svi želimo zabiti što više golova, no svaka utakmica se mora drugačije gledati. Svi suparnici postavljaju se puno defenzivnije protiv nas nego protiv drugih ekipa. Da bismo razbili taj njihov blok, potrebno je puno više kombinirati, prosječno 20-30 dodavanja - objasnio je Kovač razliku, ali i pohvalio lidera Bundeslige.

- Stvarno su u dobrom ritmu, zabavno ih je gledati, potvrdili su mi to mnogi s kojima sam pričao - zaključio je Kovač.

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 07:12