Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
SLUŽBENA PRESICA

KOVAČ UVJERAVAO NOVINARE DA NIJE LAGAO, U FRANKFURTU BIJESNI Optužili Bavarce da nemaju poštovanja, Hrvatu nije lako: Bilo je to jako neprofesionalno

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. travanj 2018. 17:35

Niko Kovač i sportski direktor Eitrachta Fredi Bobić izašli su pred novinare netom nakon Bayernove objave da će bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije od ljeta preuzeti trenersku klupu Bavaraca.

"Prije tjedan dana stajao sam pred vama i govorio vam kako nisam imao kontakta s Bayernom. To se naglo promijenilo i rekao sam tada istinu, nisam lagao. Ono što se dogodilo jučer još nisam doživio. Prihvatio sam ponudu Bayerna i obavijestio Fredija i Brunu (Hünbner, menadžer kluba) i rekao im. Ali pred nama je cilj i svi smo obvezni dovršiti ono što smo započeli", rekao je Kovač.

Tada je riječ preuzeo Bobić.

"Bio sam u Danskoj s Brunom Hübnerom kada nas je Niko kontaktirao. Mi poštujemo njegovu odluku i to je posve jasno. Njegova odluka nas je iznenadila, posebice u ovoj fazi koja je osjetljiva za Eintracht. Možemo puno toga postići u sljedećih nekoliko tjedana, pa nismo bili sretni kada je informacija procurila u javnost, a nismo ju objavili mi iz Frankfurta. Bilo je to vrlo neprofesionalno, puno nepoštovanja", rekao je Bobić, aludirajući na predstojeće utakmice koje Eintrachtu mogu donijeti plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Bobić nije kritizirao Kovača koji je odluku odmah javio klubu, nego isključivo Bayern koji je iskoristio odštetnu klauzulu u ugovoru hrvatskog trenera i na račun frankfurtskog kluba uplatit će 2.2 milijuna eura odštete.

"Znali smo da postoji interes za našeg trenera na što smo ponosni, ali postupak Bayerna je iznimno upitan. S Bayernom nismo imali kontakta i vijest se odmah pojavila u medijima, ali ne s naše strane", dodao je Bobić.

Kovač je upitan kako se osjeća danas?

"Nije lako, to moram vrlo jasno reći", kratko je komentirao hrvatski trener koji na presici nije više govorio o Bayernu.

Eintracht se pet kola prije kraja sezone nalazi na pestom mjestu ligaške ljestvice s 46 osvojenih bodova, s dva boda manje od Bayera koji drži zadnje mjesto koje vodi u Ligu prvaka. A sljedeći suparnik Eitrachta je upravo Bayer u subotu.

Linker
19. travanj 2024 09:53