Thomas Niedermueller/Bongarts/Getty Images
APSOLUTNI HIT

KRAMARIĆ UVEO SVOJU MOMČAD U LIGU PRVAKA, PA ZABRINUO ČITAVU HRVATSKU Vatreni iznesen na nosilima, napravio šou na presici, pa otkrio što se dogodilo

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. svibanj 2018. 18:05

Šećer je zaista stigao na kraju! Andrej Kramarić, sjajni hrvatski reprezentativac, zašećerio je sezonu Hoffenheima i taj njemački klub odveo u Ligu prvaka! Koja će mu donijeti najmanje 20 milijuna eura...

Kramarić je bio veliki junak Hoffenheima u jučerašnjoj pobjedi nad Borussijom iz Dortmunda od 3:1 u posljednjem bundesligaškom kolu! Prvo je postigao pogodak za vodstvo od 1:0 iskoristivši loše ispucavanje suparničkog vratara Bürkija. Pokupio je Kramarić loptu na vrhu šesnaesterca, a onda, onako kako on zna, majstorski zabio. Bio mu je to 13. pogodak u sezoni, ali bila je to svakako najsretnija trinaestica; najvažniji, najvredniji pogodak za Hoffenheim, pogodak koji je otvorio vrata Lige prvaka.

SINSHEIM, GERMANY - FEBRUARY 10:  Andrej Kramaric (L) of Hoffenheim celebrates his goal during the Bundesliga match between TSG 1899 Hoffenheim and 1. FSV Mainz 05 at Wirsol Rhein-Neckar-Arena on February 10, 2018 in Sinsheim, Germany.  (Photo by Thomas Niedermueller/Bongarts/Getty Images)
Thomas Niedermueller/Bongarts/Getty Images

Istina, Reus je poravnao na 1:1, ali bilo je to kratko zadovoljstvo Borussije, jer je na scenu opet stupio glavni glumac Kramarić. Pet minuta nakon poravnanja sjajno je pronašao Adama Szalaija, a Mađar je pogodio za 2:1 Hoffenheima. Bila je to osma Kramarićeva asistencija ove sezone u prvenstvu. Potom je nad njim napravljen prekršaj, sam je izveo slobodni udarac, desnicom ubacio pred suparnička vrata, Borussijin golman je kiksao, promašio loptu, na gol-liniji izbio ju je Akanji, a onda je naletio Kaderabek i zabio za konačnu pobjedu, Hoffenheimov put u Ligu prvaka te treće mjesto u Bundesligi.

Uhvatili ga grčevi

Bila je to još jedna bajna Kramarićeva predstava u Bundesligi, ali desetak minuta prije kraja Borussijin veznjak Julian Weigl oštrim je startom srušio Kramarića, koji je iznesen s terena. Zabrinuli smo se tada za njega, pa nije valjda da će njegova sjajna prezentacija biti okončana ozljedom?

Srećom, nije se dogodilo ništa strašno. Prvo je Kramarić sa suigračima upao na presicu trenera Nagelsmanna, te su svi priredili šou skačući i pjevajući, a sat vremena nakon utakmice se javio s dobrim vijestima.

- Prvo, hvala na čestitkama. Zaista sam presretan, naravno, svi smo presretni zbog ovog uspjeha, sjajna je to priča za završetak sezone Hoffenheima. Ozljeda? Ma nema nikakve ozljede. Uhvatili su me grčevi u obje noge, to je bilo to, ništa više. Sve je bilo u najboljem redu - kazao nam je Kramarić u dahu te nadodao:

- Sad idemo malo proslaviti!

Naravno, zaslužili su momci iz Hoffenheima, zaslužio je Kramarić slavlje na kraju sezone. Još je jednu sezonu u Bundesligi sjajno odradio, izvrsna je to vijest i za izbornika Zlatka Dalića, koji bi u njemu mogao imati vrlo važnu kariku.

Inače, sjećate li se kako je počela sezona Andreja Kramarića? Tamo još u kolovozu Hoffenheim je igrao play-off Lige prvaka protiv Liverpoola. Već na startu, već u 12. minuti, izvodio je jedanaesterac, ali je pogodio točno vratara Mignoleta. Tko zna što bi bilo da je tada zabio... Možda Liverpool danas ne bi bio u finalu Lige prvaka, možda bi se sudbina drukčije okrenula? To, naravno, nikada nećemo saznati. No, evo, na kraju sezone sve mu se vratilo. Ne samo na kraju; praktički cijele sezone bio je krucijalna figura Hoffenheima. U posljednjem kolu Bundeslige svoju je ovosezonsku priču završio kao junak.

Inače, na utakmici su bili i Kramarićevi prijatelji iz kvarta, koji su nam poslali fotografiju s lica mjesta. Prijatelji su mu bili velika podrška.

Neka nastavi u Rusiji

- Dugo su se dečki spremali za taj put, da bi navijali za Andreja. Ja sam ovoga puta ostao kod kuće, ali navijao sam ispred TV-ekrana. Mojoj sreći nema kraja, Andrej je zaista izvanredno završio sezonu - kazao nam je tata, Joža Kramarić.

Slavilo se jučer u Njemačkoj, slavilo se u Hrvatskoj, bio je to velik dan Andreja Kramarića. Kao što je bila velika cijela sezona našeg golgetera. Neka se tako nastavi u Rusiji...

Linker
16. travanj 2024 16:23