Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images
ANALIZA STRUČNJAKA

LEGENDA BAYERNA I NJEMAČKOG NOGOMETA STALA U OBRANU KOVAČA 'Niko je od svog dolaska napravio samo jednu pogrešku... A onda je to sam uočio i ispravio'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. ožujak 2019. 18:30

U obranu Nike Kovača, koji se našao na udaru kritika nakon ispadanja Bayerna u osmini finala Lige prvaka od Liverpoola, stao je legendarni bivši igrač kluba Lothar Matthäus (57).

U svojoj kolumni za 'Sky' on je rekao: "Siguran sam da je Niko Kovač pravi trener za Bayern i da će sjediti na klupi i sljedeće sezone".

"Kovač je imao nesreću da je Bayern u ždrijebu osmine finala, umjesto Bešiktaša, kao godinu ranije, izvukao jednog od najvećih favorita. Za to što se nije igralo ofenzivno, krivica se može pripisati igračima, ne samo Kovaču. Sumnjam da je netko zabranio Rafinhi da ide naprijed. Ne slažem se također niti s kritikama Lewandowskog. Nitko nije ovisan više od svojih suigrača od devetke. A osim dva ubacivanja Gnabryja Lewy je u napadu 'gladovao", napisao je Matthäus.

MOENCHENGLADBACH, GERMANY - AUGUST 25: Sebastian Hellmann and Other Matthaeus of sky television are seen prior to the Bundesliga match between Borussia Moenchengladbach and Bayer 04 Leverkusen at Borussia-Park on August 25, 2018 in Moenchengladbach, Germany. The match between Gladbach and Leverkusen ended 2-0. (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Bayern je nakon ispadanja u Ligi prvaka ostaoi u utrci za dvostrukom krunom, u prvenstvu i DFP-Pokalu, a Matthäus je na kraju podcrtao.

"Kovač je preuzeo momčad kao mlad trener i otad je napravio jednu pogrešku, na početku je previše rotirao i time je ugrozio hijerarhiju. To je uočio i ispravio i otad momčad funkcionira".

Linker
25. travanj 2024 06:12