REUTERS/Kai Pfaffenbach
PO PRVI PUT U MÜNCHENU

LEGENDA BAYERNA OTKRILA OTKRILA TKO BI BIO SAVRŠEN KOVAČEN NASLJEDNIK Iz mora svjetskih imena izabrao baš velikana koji obožava Marija Mandžukića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. studeni 2019. 12:31

Nakon smjene Nike Kovača s trenerske klupe Bayerna oglasio se i Lothar Matthäus, klupska ikona Bavaraca.

Privremeno će momčad u sljedeće dvije utakmice protiv Olympiacosa i Borussije Dortmund voditi Kovačev pomoćnik Hansi Flick, a Mathhäus ne vjeruje da će on ujedno biti i dugoročno rješenje kluba.

"Vjerujem da će Bayern tražiti trenera koji ima ugledno ime i koji je osvojio više titula", rekao je Matthäus za njemačke medije.

Upravo po medijima kao najveći favoriti za preuzimanje klupe Bayerna slove José Mourinho, Massimilano Allegri, Erik ten Hag, Ralf Rangnick i Arsène Wenger.

MOENCHENGLADBACH, GERMANY - AUGUST 25: Sebastian Hellmann and Other Matthaeus of sky television are seen prior to the Bundesliga match between Borussia Moenchengladbach and Bayer 04 Leverkusen at Borussia-Park on August 25, 2018 in Moenchengladbach, Germany. The match between Gladbach and Leverkusen ended 2-0. (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

"Najuzbudljivije rješenje bio bio bi Allegri. On ima sjajan renome, a ostvario je velike uspjehe s Juventusom. On je pravi gospodin i vrstan stručnjak i Karl-Heinz Rummenigge lako bi probleme mogao riješiti s Talijanom", dodao je Matthäus.

Nakon osiguranja petog uzastopnog 'scudetta' za Juventus Allegri je napustio klupu Juventusa na kraju prošle sezone i trenutno je bez posla. Njegovim odlaskom Mario Mandžukić postao je otpisan u torinskom klubu, a nagađa se da bi se imenovanjem talijanskog stručnjaka hrvatski veteran mogao vratiti u München. Nije tajna da je upravo Mandžukić bio Allegrijev miljenik u Torinu. Dakako, zasad sve ostaje u sferi nagađanja.

TURIN, ITALY - MAY 29:  FC Juventus head coach Massimiliano Allegri talks with Mario Mandzukic during the FC Juventus Media Day at Juventus Stadium di Torino on May 29, 2017 in Turin, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
Valerio Pennicino/Getty Images

Linker
08. svibanj 2024 06:56