REUTERS/Michael Dalder
ZNA O ČEMU PRIČA

LEGENDA I NAJDUGOVJEČNIJI TRENER BAYERNA OTKAD JE BUNDESLIGE STAO U OBRANU NIKE KOVAČA 'Prije dva tjedna svi su ga hvalili, a sada kao ništa ne valja'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 06. listopad 2018. 18:47

Puno pohvala dobio je Niko Kovač za početne rezultate i igre Bayerna. Većina igrača u svojim izjavama hvalila je način rada, čak je i Uli Hoeness pao pod utjecaj euforije zbog početnih sedam pobjeda i rekao kako su napokon dobili trenera koji voli raditi. Ni dva tjedna kasnije sve se stubokom promijenilo, navodno u svlačionici vlada nezadovoljstvo načinom rada.

Ottmar Hitzfeld najdugovječniji je trener Bayerna otkad je Bundeslige. Čak šest sezona u komadu spojio je 69-godišnji stručnjak, osvojio je s Bayernom 14 trofeja i sigurno ima što reći o trenutačnom stanju bavarskog diva.

- Ovo nije kriza, nego se uvukla mala nesigurnost, s pobjedama će i to nestati. Baš kao što to Niko Kovač kaže - započeo je analizu Hitzfeld, dodavši da je sve stvar psihe.

Ottmar Hitzfeld
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
Ottmar Hitzfeld

- Bayern je kao motor u Ferrariju, svaki vijak mora savršeno raditi da bi sve bilo kako treba. Čim jedan dio nije na razini, onda se događaju ovakve stvari. Bayernu trenutačno sitnice nedostaju.

Objasnio je i razlog zašto je tome tako.

- Igrači su samo ljudi i oni imaju osjećaj, znaju da trenutačna situacija nije dobra i svaki od njih se bori sam sa sobom. Da je tome tako vidi se iz malih stvari, u pobjedama su igrali odlično, a sada ne mogu izvesti točno dodavanje do igrača udaljenog metar od sebe. Müller je najbolje rekao, protiv Borussije moramo dobiti na bilo koji način, nema tu puno filozofije.

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group E - Bayern Munich v Ajax Amsterdam - Allianz Arena, Munich, Germany - October 2, 2018  Bayern Munich coach Niko Kovac   REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Je li Kovačeva pozicija u opasnosti ukoliko danas ne pobijedi...

- Ne, nitko neće postaviti pitanje trenera, iz moje perspektive mislim da kritike i ne djeluju na njega. Što se rotacija tiče, prije dva tjedna svi su ga hvalili zbog toga, a sada kao ništa ne valja - zaključio je Hitzfeld.

Linker
19. travanj 2024 02:55