Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
TRESE SE STOLICA

LEGENDA NJEMAČKOG NOGOMETA I BAYERNOVI IGRAČI BRANE NIKU KOVAČA, ALI SITUACIJA JE KRITIČNA Jedna utakmica odredit će sudbinu hrvatskog trenera

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 26. studeni 2018. 15:53

Uli Hoeness je izgubio živce i u Bayernu sada svi iščekuju njegov prvi potez. Bundesligaški remi s Fortunom, momčadi koja će se do kraja sezone boriti za ostanak, prelio je čašu strpljenja i čelni čovjek njemačkog prvaka najavio je veliku analizu nakon sutrašnjeg ogleda s Benficom, u kojem Bavarci trebaju bod za matematički prolazak skupine Lige prvaka.

- Ne želim iznositi naše probleme u javnost, ali činjenica je da smo u teškoj situaciji. Svi se moramo dobro zamisliti što i kako dalje - izjavio je nakon prekjučerašnjeg ogleda u kojem je Fortuna odnijela bod s Alianz Arene, premda je dva puta gubila s dva razlike.

Upravo je ta utakmica do kraja razgolitila sve slabosti Bayerna, koje nisu počele s dolaskom Nike Kovača. Naime, do prije dvije godine momčadi kao što su Fortuna, Freiburg, Augsburg, nakon što bi primile pogodak jednostavno bi se predale, ali sada to nije slučaj. Više nitko ne dolazi sa strahom na Allianz Arenu.

Svijet se srušio

- Nakon što smo primili treći gol svijet se oko mene srušio, bio sam totalno šokiran, još se nisam oporavio - nastavio je svoju tiradu Hoeness, koji nije izrijekom prozvao Niku Kovača, već se okomio na igrače.

- Način na koji mi primamo golove je komičan, ne znam zašto igramo ovako loš nogomet, totalno neinspirativan, bez imalo samopouzdanja.

Ova rečenica ipak je usmjerena prema Kovaču, igrači kao da ga ne slijede, slično je bilo i prošle godine kada su Bavarci izgledali loše, a ceh je platio Carlo Ancelotti. Ne svlada li Benficu i Niko Kovač bi mogao postati bivši, ali je jasno da njegov odlazak neće riješiti nagomilane probleme.

- Moramo pronaći snagu kako bismo ostvarili ovaj cilj, a onda ćemo sve dobro analizirati - dodao je čelni čovjek Bayerna, dodavši da će protiv Benfice na klupi sigurno sjediti Kovač.

MUNICH, GERMANY - NOVEMBER 24: Head coach Niko Kovac of Bayern Muenchen gives his team instructions during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and Fortuna Duesseldorf at Allianz Arena on November 24, 2018 in Munich, Germany. (Photo by Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images)
Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Pozicija hrvatskog trenera je, dakle, vrlo klimava, no neki smatraju da je njegova krivnja u ovom vrlo mala.

- Trener nije sam na svijetu i ne može ništa sam napraviti. Posljednjih desetljeća pozicija trenera je dodatno oslabljenja, a uvijek oni plaćaju danak slabim rezultatima. Pitam se zašto Bayern tijekom ljeta ništa nije poduzeo na tržištu. Vjerujem da je on tražio neke igrače, ali u klubu nisu ga podržali - smatra Felix Magath, trener koji je Bavarce vodio od 2004. do 2007.

Thomas Müller je nakon 10 mjeseci zabio dva pogotka na jednoj utakmici, ali nije bilo dostatno za pobjedu.

- Nalazimo se u razdoblju kada je svaka naša pogreška kažnjena. Moramo pronaći razloge zašto je tome tako. Ne brinem se, u Njemačkoj ionako ima dovoljno eksperata koji će iznijeti svoje mišljenje - pomalo je ironičan bio njemački reprezentativac, koji je nedavno upisao 100. nastup za Elf.

Ne znamo razlog

Osvrnuo se i na probleme u defenzivi, jer Bayern je u 12 kola primio čak 17 golova, posljednji put je tako bilo prije 10 godina pod Klinsmannom.

- Ni sami ne znamo razlog, možda nedostaje čvrstine u duelima, a svi znamo da obrana počinje od napada. Možda smo se i opustili nakon što smo poveli 2:0, a onda kada smo primili gol izgubili smo vjeru u sebe.

Manuel Neuer od 17 primljenih golova na duši ima dva, protiv Augsburga i Freiburga, ostalo je većinom bilo neobranjivo, strijelci su dolazili sami pred njega.

- Razočarani smo svojom izvedbom, neoprostivo je raditi takve pogreške. Nije to trenerova krivnja, da smo pratili njegove upute pobijedili bismo 5:0 - zaključio je Neuer.

Linker
24. travanj 2024 00:22