Jamie McDonald/Getty Images) / Getty Images
ZDRAVSTVENI PROBLEMI

LOŠE VIJESTI ZA NIKU KOVAČA I EINTRACHT Rebića shrvala ozbiljna bolest, čeka ga dugo izbivanje

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 26. kolovoz 2016. 23:01

Bio je sretan kada je stigao poziv bivšeg mu izbornika.

- Kovač me nazvao i rekao kako me želi u Eintrachtu - pričao je nedavno Ante Rebić, nebrušeni dijamant hrvatskog nogometa.

- Govorio me kako je uvjeren u moje kvalitete, a ja imam puno povjerenje u njega kao i on u mene. On je sjajan trener. Tek kad me je on vodio u reprezentaciji do 21 godine počeo sam nogomet shvaćati puno ozbiljnije - nastavio je Rebić.

Mislili da je prehlada

Nekoliko tjedana kasnije Eintracht je pred novim početkom Bundeslige, Kup prepreku su prošli uz dosta poteškoća, tek nakon jedanaesteraca svladali su trećeligaša Magdeburg. Na toj utakmici 22-godišnji Splićanin nije nastupio i to zbog bolesti. Mislilo se tada da je riječ o upali grla, međutim, bolest je potrajala i jučer je Niko Kovač objavio lošu vijest.

- Ante Rebić obolio je od mononukleoze i izbivat će dulje vrijeme - nimalo sretno izjavio je Kovač.

- To je loša vijest za nas i prava šteta za njega - dodao je bivši izbornik Hrvatske kojem su sada sužene kombinacije na krilnim pozicijama i razmišlja se o kupnji novog igrača.

- Imamo vremena do srijede, već smo gledali potencijalne kandidate koji mogu ispuniti bundesligaške kriterije.

Rebić je inače igrač pod ugovor s Fiorentinom, Eintracht ga je posudio na godinu dana s pravom otkupa, a ovo mu je druga njemačka adresa u karijeri. Prije dvije godine bio je najskuplji igrač druge Bundeslige, međutim, nije se naigrao u RB Leipzigu, većinom zbog razmimoilaženja viđenja svoje uloge s trenerom Ralfom Rangnickom.

- Puno sam naučio u Leipzigu, bilo je to lijepo iskustvo. O treneru ne želim puno pričati - o tom vremenu rekao je Rebić, koji ni u Fiorentini nije napravio iskorak kojeg su mnogi očekivali.
Premda su mu tek 22 godine iza njega je već pet seniorskih sezona, eksplozijom u Splitu skrenuo je pozornost na sebe, Zdravko Mamić želio ga je dovesti u Dinamo, ali Fiorentina je bila konkretnija i tada izdašnija.

Kovač vjeruje u njega

Međutim, koliko god je Split tada zaradio, igrač je puno izgubio, prije svega nema kontinuitet igara, a kada odigrao nekoliko utakmica u nizu, onda bi ga ozljede vratile na početak. U Frankfurtu postoje svi preduvjeti za konačnu potvrdu silnog talenta, Niko Kovač vjeruje u njegovu klasu, uostalom vodio ga je na Svjetsko prvenstvu u Brazil.

FLORENCE, ITALY - NOVEMBER 01: Ante Rebic of ACF Fiorentina gestures during the Serie A match between ACF Fiorentina and Frosinone Calcio at Stadio Artemio Franchi on November 1, 2015 in Florence, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
Gabriele Maltinti/Getty Images
Ante Rebić

Ali, sudbina je opet bila protiv njega, bolest ga je vratila na početak. Sada mora mirovati i čekati da svi simptomi nestanu iz njegova tijela jer mononukleoza zna biti vrlo neugodna bolest, primjerice Mario Ančić zbog nje je morao prekinuti tenisku karijeru.
Strpljen - spašen, to je formula koje se sada Rebić mora pridržavati.

Linker
21. travanj 2024 10:41