Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
'MORAM BITI STRPLJIV'

LOŠE VIJESTI ZA ZLATKA DALIĆA Andrej Kramarić sigurno propušta početak sezone, za SN komentirao svoju ozljedu: 'Zasad nema znakova da je išta bolje'

NESPOKOJ Reprezentativni napadač više od dva tjedna ne trenira i neće biti spreman za početak sezone
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. kolovoz 2019. 13:46

Andreja Kramarića i dalje boli koljeno što su već zabrinjavajuće vijesti i za izbornika Zlatka Dalića pred rujanske super važne kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom i Azerbajdžanom. Ovog časa nije jasno hoće li prvi napadač Vatrenih biti spreman za nastup u tim dvobojima, ili barem jednom od njih, a pogotovo je dvojbeno može li do tada doći u koliko-toliko potrebnu natjecateljsku formu. Jasno je da potpuno fit neće biti.

Već više od dva tjedna Kramarić ne trenira s ekipom Hoffenheima, dugo su liječnici tražili zašto se javlja bol u koljenu, magnetska rezonanca nije pokazala oštećenja, da bi se ustanovilo kako je uzrok u tetivi koljena. Kako problem ne prestaje na permanentnim je terapijama i vježba odvojeno od ekipu, odigrao je samo prvi pripremnu utakmicu, nakon čega je to krenulo. Slična muka pratila ga je i lani, tada je bez pravog treninga ipak zaigrao za klub jedno poluvrijeme u 2. kolu, 1. rujna, i u tom susretu dao gol. No, u dogovoru s izbornikom nije bio na utakmicama s Portugalom i Španjolskoj kako bi se fizički pripremio. U prvi mah mislio je da sada problem nije tako velik, međutim…

- Nitko ne zna kad ću moći trenirati s ekipom. Zasad nema znakova da je išta bolje. Idem na terapije pa se još nadam da će krenuti u pozitivnom smjeru - javio nam su Kramarić iz Njemačke.

Potom je precizirao:

- Prvo igramo Kup 10. kolovoza s Würzburgerom, potom kreće Bundesliga 18. kolovoza gostujemo kod Eintrachta u Frankfurtu. Rekao bih da je gotovo sigurno da me u te dvije utakmice nema. Što će biti dalje, ne znam.

Lani je također preskočio Kup Kaiserslauternom i uvod lige s Bayernom, oba susreta je Hoffenheim izgubio. Tako će Andrej ljeta pamtiti po bolovima u koljenu. Počelo se reprizirati.

- Nažalost, tako je. Moram biti strpljiv, bit će bolje.

Eto, koga Hrvatska ima od napadača? Kramarića koja je na bolovanju, Rebića koji je dojučer bio na poštedi zbog bolova u leđima, a ionako više misli gdje će se eventualno prodati nego na utakmice, Perišića za čiju se nepovoljnu poziciju u Interu zna i u iščekivanju je koga će od napadača Conte kupiti, kao i gdje će on nastaviti karijeru, u istom ili drugom klubu...

Dobro je što Brekalo nije promijenio klub pa neće morati prolaziti prilagodbu, ne bi škodilo da Petković u Dinamo ima status prvotimca u jakim susretima, a ne igrača s klupe. Uglavnom, dovoljno za nespokoj.

Linker
25. travanj 2024 19:42