Reuters, sn ilustracija
STATISTIKA NA STRANI BAVARACA

MOŽE LI NIKO KOVAČ SRUŠITI 'SVOJ' BAYERN USRED MÜNCHENA? Intrigantan okršaj pod povećalom u Bundesligi, hrvatski trener pred 'nemogućom misijom'

Eintracht danas gostuje kod lidera i budućeg poslodavca Nike Kovača
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. travanj 2018. 15:02

Za manje od mjesec dana Niko Kovač oprostit će se od Eintrachta. Sudbina je htjela da se u posljednje četiri utakmice na klupi kluba s Majne dva puta mora sučeliti s budućim mu poslodavcem - Bayernom.

Danas je prvi od ta dva obračuna i premda 19. svibnja u Berlinu dvoboj ima puno veću vrijednost, jer nosi trofej, ni sraz na Allianz Areni nije bez rezultatskog imperativa, pogotovo za goste. Naime, serija loših rezultata, samo jedan bod u posljednje četiri prvenstvene utakmice, udaljili su Eintracht od Lige prvaka, a sada je i Europska liga u opasnosti.

- Jedino važno u ovom trenutku je Eintracht, zajedno smo još četiri tjedna i imamo još neke stvari za napraviti. Ono što me zanima o Bayernu je na koji ga način pobijediti, odnosno uzeti barem bod - započeo je jučerašnje izlaganje pred novinarima Niko Kovač.

GELSENKIRCHEN, GERMANY - APRIL 18:  Niko Kovac, head coach of Frankfurt celebrates after the Bundesliga match between FC Schalke 04 and Eintracht Frankfurt at Veltins-Arena on April 18, 2018 in Gelsenkirchen, Germany.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Koliko će to biti težak zadatak zorno pokazuje statistika, u 21. stoljeću Eintracht je 14 puta pohodio bavarsku metropolu, samo je jednom i to 18. studenoga 2000. slavio, a prije 11 godina ostao je neporažen. Od 2010. nisu zabili ni pogotka na Allianz Areni u sudaru s najtrofejnijim njemačkim klubom.

Rebić ne konkurira

- Neće biti jednostavno kada pogledamo tu statistiku, u Münchenu je Eintracht svega tri puta slavio, ali nećemo se predati - dodao je Kovač svjestan da će ova utakmica ipak biti pomnije praćena nego inače.

- Koncentriran sam samo na svoj posao. Dvije godine zaredom smo u finalu Kupa, trenutačno smo sedmi i borimo se za Europu, malotko je vjerovao kako je to sve moguće. Imamo svoj ciljeve, želje i snove - nastavio je bivši hrvatski izbornik.

- Ovo nije nova situacija za mene, dugo sam vremena profesionalac. Mijenjao sam klubove kao igrač te sam uvijek davao sve od sebe do posljednje minute. Tako će biti i sada, vjerovali vi meni ili ne - zaključio je Kovač.

Football Soccer - Real Madrid v Bayern Munich - UEFA Champions League Quarter Final Second Leg - Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 18/4/17 Bayern Munich's Robert Lewandowski, Arjen Robben and Thiago Alcantara celebrate after Real Madrid's Sergio Ramos scores an own goal and the second goal for Bayern Munich Reuters / Susana Vera Livepic
Reuters / Susana Vera Livepic / REUTERS
Bayern

Dvoboj u Münchenu dolazi između dvaju ogleda Bayerna s Realom iz Madrida. Poraz u prvoj utakmici u srijedu skupo je plaćen ozljedama Robbena i J. Boatenga, a danas bi trener Bavaraca Jupp Heynckes mogao Kovaču suprotstaviti momčad u kojoj će svoje mjesto dobiti mladi stoper Mai. Süle je najavljen na zadnjem veznom, a na klupi će svoju šansu čekati Kimmich, James, Ribery, Lewandowski...

Ni Kovač nije pošteđen izostanaka, Salcedo, stariji brat Boateng, De Guzman i Rebić ne konkuriraju za današnji sraz u bavarskoj metropoli. Hrvatski reprezentativac uskoro će u puni pogon, za berlinsko finale bit će potpuno spreman.

Linker
18. travanj 2024 09:02