Damir Krajac / CROPIX CROPIX
PROBIO SVE ROKOVE

NAJLJEPŠE VIJESTI ZA HRVATSKU I ZLATKA DALIĆA Vatreni junak iz Rusije se ekspresno vratio nakon loma noge, igrat će već na spektaklu u Dohi!?

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 06. ožujak 2020. 14:00

Trener bavarskog velikana Hansi Flick još uvijek ne zna hoće li trenirati Bayern i sljedeće sezone, svjestan je da će ga samo dobri rezultati ostaviti na klupi aktualnog prvaka Njemačke.

Za sada mu ide dobro, u posljednjih 10 utakmica ostvario je čak devet pobjeda uz jedan neodlučeni rezultat i to igrajući većinom s oslabljenim sastavom zbog brojnih izostanaka.

Niti sada situacija na Allianz Areni nije dobra, budući da je Niklas Süle izgubljen za cijelu sezonu zbog loma križnih ligamenata, problema s bedrenim mišićem ima Kingsley Coman, a najveći hendikep je izostanak Roberta Lewandowskog. Poljski centarfor i prvi strijelac njemačke Bundeslige sa 25 pogodaka ima problema s koljenom i još najmanje mjesec dana je izvan terena.

Ipak, ono što može veseliti Bayernova trenera je oporavak Ivana Perišića. Četiri tjedna nakon loma gležnja Perišić trenira smanjenim intenzitetom, a sljedećeg tjedna trebao bi biti potpuno integriran u momčadski trening. To znači da bi uskoro mogao i na travnjak, ukoliko sve bude u redu Perišić bi čak mogao konkurirati za turnir Vatrenih u Dohi, gdje Dalićeva selekcija igra protiv Švicarske i Portugala krajem ožujka.

Inače, Perišić je u Bayern stigao prošlog ljeta na posudbu do kraja ove sezone iz Intera, te je do sada u 22 nastupa za Bavarce skupio 5 golova i 8 asistencija.

Linker
25. travanj 2024 02:36