Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
DALEKO JE KLOPP...

'NE MOŽEMO VOZITI 200 NA SAT AKO NAM AUTOMOBIL MOŽE IĆI TEK DUPLO SPORIJE!' Niko Kovač slikovito opisao kad će njegova momčad igrati kao Liverpool

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2019. 20:42

Voljeli bi mnogi, a naročito se to odnosi na navijače minhenskog Bayerna vidjeti svoje pulene kako igraju poput - Liverpoola! Iako se prema osvojenim trofejima ta dva kluba itekako mogu međusobno uspoređivati, trenutna forma i izgled rostera s Anfielda predstavlja uzor u nogometnom svijetu. Kako ove jeseni nastupa, s kakvim žarom i borbenošću igra aktualni prvak Europe...

Rečenicu možete nastaviti i sami. Najavljuju se sve četiri titule do ljeta. Ligu prvaka valja obraniti, osvojiti FA kup i Carabao kup, a to bi podrazumjevalo i prvo povijesno osvajanje trofeja za pobjednika Premier lige.

Spomenimo da onaj peti, trofej europskog Superkupa već imaju budući da su u kolovozu u Istanbulu pobijedili londonski Chelsea, aktualne osvajače Europske lige.

Zgodan je tekst Bayernu posvetio njemački Kicker. Oni su nakon nedjeljne utakmice Liverpoola i Tottenhama porazgovarali s trenerom Nikom Kovačem i priupitali ga kad će njegova momčad izgledati kao ona Kloppova. Dobili su jako zanimljiv odgovor.

- Morate imati igrače za takvu igru. Slikovito ću to objasniti. Ne možemo se voziti 200 kilometara na sat po autoputu, ako naš automobil može maksimalno postići brzinu od 100 na sat - rekao je Kovač.

Jurgen Klopp postao je planetarno poznat po svom "gegenpressu", a negdašnji hrvatski izbornik rekao je da bi Bayern mogao igrati sličnu verziju toga.

- Naš pritisak na suparnika je dobar, ali to je proces kojeg treba konstantno dorađivati. Klopp je u Liverpoolu četiri godine, a tu već govorimo o kontinuitetu. Vremena danas u nogometu nema toliko na raspolaganju za trenere - dodao je aludirajući na konstantan pritisak kojeg prolazi kroz čitavo vrijeme na klupi njemačkog prvaka.

Linker
16. travanj 2024 16:20