REUTERS
DAN ODLUKE

'NE TREBAJU MI MILIJUNI!' POSLJEDNJA PORUKA HRVATSKE LEGENDE UOČI TRILERA SEZONE Kovač svima koji ga smjenjuju objasnio što će se dogoditi u subotu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2019. 20:15

Jednu od najturbulentnijih sezona u karijeri proživljava Niko Kovač u Bayernu, pa se tako ni dva dana uoči subote i odluke o prvaku ne zna ostaje li Hrvat na klupi njemačkog diva sljedeće sezone.

Mogao je Bayern sve riješiti još prošlog vikenda pobjedom protiv Leipzega, ali je remijem zakomplicirao stvar i sada u zadnjem kolu mora ići na pobjedu na Allianz Areni. Bayern ima 75 bodova i dočekuje bivši Kovačev klub Eintracht, Borussia Dortmund 73 i gostuje kod imenjaka u Moenchengladbachu. Sve utakmice 34. kola igraju se u subotu u 15.30 sati.

Teško je opisati pod kakvim je pritiscima ovih dana kovač, tim više što mu u subotu stiže njegov bivši klub, ali i Ante Rebić kojemu je kao trener Eintrachta pružio priliku, zapravo oživio i klupsku i reprezentativnu karijeru.

"U zimu smo se nadali da ćemo imati ovakvu šansu, da ćemo u zadnjoj utakmici imati priliku uzeti naslov. Sada smo došli do te prilike i mi je namjeravamo iskoristiti", u svom je stilu najavio Kovač veliku subotu na današnjoj presici.

"Ja se osjećam dobro. Ja uvijek razmišljam o ovome što se događa sada i ovdje, to je jedino što me okupira. Ja želim da budemo prvaci. Morali smo puno raditi za ovo, morali smo puno patiti, a sada smo u situaciji da odlučujemo sami o sebi", zaključio je Kovač priču o svom Eintrachtu i prokomentirao stalne glasine o mogućoj smjeni na kraju sezone.

"Ja imam ugovor na dvije godine u Bayernu i planiram ga odraditi do kraja. Znam da u Bayernu moraš osvajati naslove, ali vjerujte mi, ja sam potpuno samostalan. Ne osjećam nikakav pritisak, ne moram zaraditi neke milijune", objasnio je hladnokrvni hrvatski trener i zaključio:

"Sve ovo radim zato što uživam. Novac nije moj primarni cilj. Zato kažem: Što bude - bit će! Ja ću dati sve da osvajamo naslove, ali ako se ne dogodi, neka bude tako".

Linker
18. travanj 2024 23:10