Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images
OPERACIJA PROŠLA SUPER!

NEKIMA U NJEMAČKOJ POSEBNO JE ZASMETAO JEDAN POTEZ PERIŠIĆEVOG 'KRVNIKA' Hrvatskom reprezentativcu ovako nešto se još nije dogodilo u karijeri

ZORAN BAHTIJAREVIĆ Liječnik Vatrenih s optimizmom gleda na oporavak najboljeg strijelca Vatrenih među aktivnim igračima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. veljača 2020. 21:18

Na kraju za njega užasnog utorka 4. veljače Ivan Perišić iz bolničkog kreveta pogledao je pobjedu Werdera nad Borussijom Dortmund (3:2) u osmini finala njemačkog Kupa. U srijedu je trebao igrati s Hoffenheimom, no i tu utakmicu morao je pratiti na televiziji. Gležanj je uspješno opeiran, izašao je iz bolnice...

- Operacija je prošla odlično i ukoliko ne bi bilo komplikacija, očekujemo povratak kako je planirano. Za četiri tjedan trebao bi početi trenirati, a igrati za šest do osam tjedana - kazao je liječnik Vatrenih primarijus Zoran Bahtijarević.

- Ozljede gležnja su u nogometaša česte. Primijenjene su najbolje metode na najboljem mjestu na svijetu i očekujem da će sve biti dobro.

Pripreme za Euro krenut će nakon 20. svibnja, do tada će Perišić biti zdrav. No, bitno je i s kolikim brojem odigranih utakmica.

- Moralo bi se dogoditi nešto katastrofalno da ne bio bilo tako. Sasvim sam uvjeren da će biti u redu. Poznavajući njegovu stamenu pripremljenost i dalmatinski dišpet, zapravo vjerujem da će se vratiti i brže od najavljenog.

Screenshot

Perišić i doktor razgovarali su i prije i nakon operacije.

- Odlično se nosi s tim, optimističan je, sve je to primio jako dobro. Već je izašao iz bolnice i očekujemo da će vrlo brzo početi trenirati s ostalim dijelovima tijela.

Prva sljedeća akcija reprezentacije je krajem ožujka, trebao bi to biti turnir u Dohi.

- U ovom trenutku je rano govoriti hoće li do tada biti spreman. S obzirom da je to da će se na put ići za šest i pol tjedana. Razgovarao sam s izbornikom, naravno da Dalić neće ni na koji način ugroziti njegovo zdravlje. Prvo, Perišić nije nogometaš koji bi se bilo kome morao dokazivati, a drugo izbornik nije nikad inzistirao na nastupu bilo koga ako nije potpuno zdrav. U stalnom smo kontaktu, gotovo dio njegovog oporavka, ovisno o tome kako će to ići donijet ćemo odluku. Moja iskustva sa Zlatkom su fantastična jer nikad nije doveo u pitanje struku niti je rezultat pretpostavljao zdravlju. Čak i kad se radilo u utakmicama koje su natjecateljskog karaktera. Uživa moje apsolutno poštovanje - konstatirao je Bahtijarević.

Perišiću je ugrađen vijak, gležanj je stabiliziran i sad mu ostaje puno rada i brojenje dana. Katar za njegovu priču nije bitan već povratak u momčad Bayerna. Kad bi u finišu sezone igrao i demonstirao formu, to bi mu bila velika prednost za Euro. Prije dvije godine Zlatko Dalić nije bio zadovoljan njegovom izvedbom na prijateljskoj utakmici s Peruom u Miamiju, tada je kazao:

- Rebić ga je preskočio.

No, Perišić je nakon toga podigao formu igrajući za Inter, zabio tri gola, dodao četiri asistencije u Serie A i nikad nije izgubio mjesto u prvoj postavi. Što dodatno govori da se zbog Dohe ne mora žuriti.

Instagram Story Screenshot

Alvaro Odriozola koji je krvnički startao kad je to najmanje bilo potrebno, na početku treninga, odmah je na terenu došao do njega, pojedini kažu da se ispričao. Na društvenim mrežama je objavio:

- Ne samo sjajan igrač već i nevjerojatan kolega. Želim ti brz oporavak. Uskoro ćeš se vratiti na teren, Ivane!!!

Nekima u Njemačkoj je zasmetalo što mu se nije javno ispričao, iako ne sumnjaju da je to napravio ili će napraviti osobno. Dobro bi odjeknulo...

Pred Omišaninom je možda i najduža stanka u njegovoj karijeri zbog ozljede. Jednom je izostao 56 dana kad ga je mučilo rame. Sad prognoze govore o sličnom razdoblju. Nakon toga ostat će još mjesec i pol do dva mjeseca klupske sezone. Ovisno koliko će daleko Bayern u Ligi prvaka i DFB kupu. Završno kolo Bundeslige igra se 16. svibnja. Taj dan Bayern gostuje kod nekadašnjega Ivanova kluba Wolfsburga.

Linker
20. travanj 2024 14:49