Maja Hitij Bongarts/Getty Images
FANTOMSKE BOLESTI

NEMA KRAJA PEHOVIMA: ANDREJ KRAMARIĆ ZA SN OTKRIO TAJNU KOJU JE POMNO ČUVAO OD MEDIJA 'Četiri tjedna sam već - nikako, a evo i zašto...'

ANDREJ KRAMARIĆ Hrvatski napadač u Hoffenheimu ponovno je žrtva ozljede
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. travanj 2020. 09:57

Andreja Kramarića nazvali smo u ponedjeljak navečer, minutu nakon što je na HTV-u završila prva epizoda serijala “Junaci našeg doba”. Zlatko Dalić i on bili su središnje figure plasmana Vatrenih u Rusiju, temelja kasnijeg srebra.

- Gledao sam, naravno da jesam. Lijepo se prisjetiti divnih vremena. Nakon Ukrajine vjerovali smo da ćemo se plasirati, ali tamo je bilo napeto. Nisu samo navijači bili u strahu, tako je bilo i među nama, sa strahom smo išli u Kijev - kazao je Kramarić kojeg smo htjeli pitati kako su počeli treninzi Hoffenheima u specijalnim korona-uvjetima, međutim niti je trenirao, niti će tako skoro.

- Krenuli su u manjim skupinama, mislim u pet-šest skupina sa po četiri-pet igrača, Tako će biti ovaj tjedan, a sljedeći bi trebali normalno raditi - rekao je i iznenadio nas. Zar vi niste započeli pripreme s ekipom?

- Nemojte me ništa pitati o tome… Ove sezone jako se mučim s ozljedama.

Lani je operirao desno koljeno i propustio start Bundeslige, što je sad?

- A jooj… Gležanj me boli, i to je novo, ali koljeno me boli duže, već četiri tjedna ne mogu ništa - otkrio je tajnu koji je čuvao od medija jer nije bilo utakmica.

- Ovaj tjedan mi je dosta bitan jer imam neke preglede kod doktora. Možda ću znati malo više. Ali eto, četiri tjedna sam već, mogu reći - nikako. To nije isto koljeno, sad je lijevo, druga je stvar u pitanju, međutim nitko ne zna što je točno. Magnetska rezonanca nije pokazala ništa.

I s desnim koljenom dugo je trebalo da se napravi dijagnoza. Ustanovio ju je u Münchenu čuveni Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

- Uvijek je nešto smiješno i čudno oko mene, opet nitko ništa ne zna.

Ispada da vas napadaju fantomske bolesti.

- Baš tako. Koliko smo dosad konstatirali, nešto je kod kolateralnog ligamenta, ali nije ligament. Sad je takva situacija da se imam vremena oporaviti, ali već četiri tjedna sam aut što se tiče nekog imalo ozbiljnijeg vježbanja. Ne znam koliko će još ovo trajati, a nema naznaka da će biti bolje.

Možda bi bilo isplativo da ponovno posjetite Müller-Wohlfahrta?

- Sad je problem s koronavirusom, mnogi ne rade, nije to jednostavno organizirati.

A što je s gležnjem?

- Krivo sam stao i mislio da će proći. Međutim, nešto se zaglavilo, nešto ne štima. Tako da ni taj bol ne prolazi. S obje strane sam u problemu. Što se treninga tiče nema me ni na mapi. Iako idem svaki dan na terapije.

Kako je sezona krenula, tako bi izgleda mogla i završiti - na bolovanju.

- Vidjet ćemo kako će se razvijati sve to skupa.

Eto, da se igra Euro ovog lipnja bila bi frka. Ovako ipak manje gubite ne bude li relativno skorog oporavka.

- Već duže sve to skupa traje pa sam malo nervozan, ali jasno, da je Europsko prvenstvo bio bih baš puno nervozniji. Bol neće samo tako otići, trebat će vremena.

Da vas nije neka vještica začarala, našalili smo se.

- Ha, niste prvi koji je to rekao - nasmijao se Kramarić.

Nećete valjda trebati tražiti egzorcista...

- Ah, ima i gorih stvari u životu od ozljede...

Ipak, kakve su reakcije kolega ne nastavak sezone? Jesu li spremni igrati početkom svibnja? Nema straha da se netko ne zarazi?

- Nema bojazni, nitko u klubu ne strahuje. Gotovo je sigurno da će se igrati početkom svibnja kako bi se završila sezona. Jasno, bez gledatelja. Mislim da će njemačka liga biti prva koja će krenuti s utakmicama, pa će možda tjedan-dva kasnije jednako napraviti i drugi. U Njemačkoj nije tako kritična situacija s obzirom na to da imamo puno bolničkih ležajeva na intenzivnoj njezi, nismo došli u poziciju kao Italija, Španjolska ili Francuska. Za Nijemce je više-manje sve OK. Puno je zaraženih, ali nije mnogo umrlih pa iz tog razloga puštaju da se ponešto slobodnije živi. Nogometaši su spremni igrati…

Linker
25. travanj 2024 00:21